<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84650" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спечели тени...

Мария Бакалова не успя да вземе “Златен глобус”, но “Борат 2” спечели за най-добър комедиен филм (видео)

01 Март 2021
0 2146

Мария Бакалова бе на косъм да спечели “Златен глобус” за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл. Наградата обаче бе присъдена на британската актриса Розамунд Пайк за ролята ѝ във филма “Много ми пука”, предава Клуб Z.

Мария Бакалова не успя да вземе &#8220;Златен глобус&#8221;, но &#8220;Борат 2&#8221; спечели за най-добър комедиен филм (видео)

“Борат 2” обаче получи “Златен глобус” в категорията за филмова комедия или мюзикъл, а Саша Барън Коен беше отличен за най-добър актьор в комедия.

Мария Бакалова не успя да вземе &#8220;Златен глобус&#8221;, но &#8220;Борат 2&#8221; спечели за най-добър комедиен филм (видео)

Клои Чжао взе наградата за най-добър режисьор за “Земя на номади”.

Наградата за най-добър чуждоезичен филм беше присъдена на корейско-американската продукция “Минари”.

Чадуик Боузман беше отличен посмъртно със “Златен глобус” за най-добър актьор във филмова драма за “Ма Рейни: Майката на блуса”.

Джоди Фостър получи наградата за най-добра актриса в поддържаща роля за изпълнението си в “Мавританецът”.

Наградата за най-добър актьор в поддържаща роля отиде при Даниел Калуя за ролята му на активиста на “Черните пантери” Фред Хамптън в “Юда и черният месия”.

Наградата за най-добър сценарий взе Арън Соркин за “Процесът срещу Чикаго 7” на Нетфликс.

“Короната” беше отличен за най-добър телевизионен драматичен сериал. Призът за най-добър актьор и за най-добра актриса в телевизионен драматичен сериал отидоха съответно у Джош О’Конър и у Ема Корин за ролите им в “Короната”.

“Шитс крийк” получи “Златен глобус” за най-добър телевизионен комедиен сериал. Поредицата беше отличена и в още една категория – за най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал за изпълнението на Катрин О’Хара.

“Гамбитът на кралицата” беше награден за най-добър лимитиран сериал.

Марк Ръфало печели наградата в категорията за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал за ролята си в “Дотолкова съм сигурен”.

Джон Бойега е отличен за най-добър актьор в поддържаща роля в телевизионна поредица за изпълнението си в “Малка брадва”.

Джейсън Съдейкис за “Тед Ласо” беше отличен със “Златен глобус” за най-добър актьор в комедиен сериал за ролята си в “Тед Ласо”.

Анимационният филм “За душата” на “Пиксар” печели “Златен глобус” за най-добра анимация. Ройтерс коментира, че това е първата анимация на “Пиксар” с чернокож главен герой.

Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която връчва наградите “Златен глобус”, често е критикувана за предполагаеми расови предубеждения и за отсъствието на чернокожи представители сред участниците в допитването при излъчването на победителите.

Заради пандемията от коронавирус тази година церемонията, която беше отложена с два месеца, е без червен килим. Тя се предаваше от двете крайбрежия на САЩ. Водещи на шоуто са Тина Фей и Ейми Полър. Фей беше на живо от зала “Рейнбоу” на върха на центъра “Рокфелер” в Ню Йорк, а Полър беше на обичайното място, на което се провежда церемонията – хотел “Бевърли Хилтън” в Бевърли Хилс, Калифорния.

Номинираните за наградите участваха чрез онлайн включвания от цял свят.

Източник: Клуб Z

Видео: Nova

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции