<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29729" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Местен ли е пътен знак, за да бъде вдигната кола в София?

23 Април 2018
0 5730

Мъж твърди, че колата му била вдигната от „паяк” заради преместен пътен знак. Абсурдната случка е станала на 14 февруари в София, когато Петър Аргиров паркирал автомобила си в „синя зона“.

 

 

Мъжът разказва, че има предварително заплатен стикер за паркиране именно на такива места, защото живее в центъра на столицата. В деня, когато Петър оставя колата си, той е спокоен, че не нарушава закона.

 

Впоследствие се оказва, че все пак е направил нарушение, защото е спрял на място със служебен абонамент. Според шофьора обаче знакът, указващ това, бил сложен на настоящото си място впоследствие.

 

Петър показа, че циментът около знака все още е мокър, което говори за скорошното му поставяне. Преди това знакът се намирал в средата на едно от паркоместата с въпросния служебен абонамент. Доказват го и снимки, които водачът направил в деня, когато бил глобен.

 

Според Центъра за градска мобилност Петър при всички случаи е нарушил правилата за паркиране, тъй като към онзи момент автомобилът му заемал част от платеното паркомясто. „Може би трябваше да спра на две гуми”, шегува се Аргиров.

 

Той казва, че е готов да плати наложената му глоба от 140 лв. в двоен размер но само, ако вината му бъде доказана. В противен случай той се надява сумата по репатрирането на колата му и наказателния паркинг да му бъде възстановена.

 

 

Източник: Vesti.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции