<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45877" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Мигрант спаси инвалид от пожар в Испания, може да получи гражданство

12 Декември 2019
0 2231

Испанските власти обмислят да дадат права за пребиваване на мигрант без документи от Сенегал, след като той спаси инвалид от пожар, съобщава The Guardian.  

 

 

Амбулантният търговец Горгуи Ламин Соу се е разхождал в пристанищния град Дения, провинция Аликанте, в петък, когато чул писъци.

 

 

Той се втурнал към тълпа, която наблюдавала да се носи гъст дим от сграда. "Казаха ми, че вътре в апартамента има човек, който не може да се измъкне", споделя двадесетгодишният мигрант. „Не съм мислил изобщо тогава. Просто пуснах нещата си на земята и започнах да се изкачвам към втория етаж на сградата."

 

 

МЪЖ С УВРЕЖДАНЕ СЛЕЗЕ ОТ ИНВАЛИДНАТА СИ КОЛИЧКА, ЗА ДА СПАСИ КОТЕ (ВИДЕО)

 

 

Той се покатерил по балкона и се втурнал в горящия апартамент. След като вече бил вътре Соу вдигнал безпомощния човек, качил го на раменете си и го понесъл надолу по стълба, която била поставена от съсед.

 

 

След като спешните служби отишли на мястото, спасителят изпаднал в паника. "Ако полицията ме види, ще конфискуват стоките, които продавам", каза Соу, който живее с приятелката си и седеммесечната им дъщеря в близкия град Гандия. "И ако ми ги вземат, утре няма да имаме какво да ядем."

 

 

МАШИНИСТ СПАСИ ПИЯН МЪЖ, ИЗСКОЧИЛ ПРЕД ВЛАКА ПЕРНИК-КЮСТЕНДИЛ

 

 

След като се уверил, че човекът, на когото се притекъл на помощ е добре, той взел гривните и колиетата, които продава и си тръгнал.

 

 

От правителствената делегация във Валенсия потвърдиха, че проучват случая.

 

 

„Ако ми дадат статут на гражданин, това би улеснило живота ми много, тъй като ще мога да си намеря друга работа“, каза Соу, който пристигнал в Испания през 2017 година.

 

 

„Има хора, които, ако се опитам да им покажа стоките си, дори не ме поглеждат, не говорят с мен“, споделя той. „Наистина е трудно да се върши тази работа.“

 

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции