<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23379" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Министър Бъчварова: Защо да вярваме на Цветан Василев?

12 Септември 2016
0 3981

"Мисля, че този човек, който има такива обвинения, трябва да съдейства на българската прокуратура. Защо да вярваме на Цветан Василев, който две години стои в Сърбия и излъга толкова много българи? Ако са толкова съществени тези констатации, той има възможност да ги представи пред държавното обвинение. Аз се надявам, че премиерът и всички засегнати да представят от своя страна доказателства, че твърденията на Василев не са верни."

 

Така вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова коментира скандалните разкрития на банкера Цветан Василев, че в България действат два клана – на Борисов и на Пеевски. Бъчварова беше гост на сутрешния блок на Нова ТВ "Здравей, България".

 

ПЕЕВСКИ: ПРОВЕРЯВАН СЪМ МНОГОКРАТНО, НЯМА ДАННИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 

На директен въпрос дали прокуратурата трябва да се самосезира след твърденията на Василев относно Бойко Борисов и Делян Пеевски, след като го е правила за далеч по-невинни твърдения, Бъчварова отговори, че тя не е представител на прокуратурата. Тя напомни, че сега е началото на предизборната кампания. По такива казуси трябва да следим фактите и документите, смята Бъчварова, цитирана от Actualno.com. На въпрос защо да не вярваме на Василев, който е участвал като вътрешен човек в грандиозните корупционни схеми и сигурно има достатъчно информация и за другите участници, Бъчварова повтори защо Василев още седял в Сърбия и не идва в България да ги каже нещата пред прокуратурата.

 

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ЗА ПЕЕВСКИ: БИЛ МИ Е ПОЛЕЗЕН, ТОЙ Е ЕНЕРГИЧЕН И АКТИВЕН ЧОВЕК (ЧАСТ 1)

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ: ПЕЕВСКИ ДЪЛЖЕШЕ ОКОЛО 150-200 МЛН. ЕВРО НА КТБ (ЧАСТ 2)

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции