<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42716" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Миню Стайков седя 8 часа в инвалидна количка в съда

25 Ноември 2019
0 1463

Собственикът на "Винпром Карнобат" Миню Стайков прекара 8 часа в инвалиден стол в специализирания съд, докато се реши ще започне ли делото за злоупотреби с еврофондове срещу него. Бизнесменът е болен от онкологично заболяване втора степен, което диагностицирано от 16 лекари, заяви адвокатът му Анна Попова, съобщи Dir.bg.

 

МВР показа клип от акцията в дома на Миню Стайков

 

Стайков е в ареста от миналата година. Срещу него има две дела – за организирана престъпна група и за злоупотреби с еврофондове. Съдът даде ход на второто дело. Заедно със Стайков подсъдими са още 13 души, сред които и служители на фонд "Земеделие". Обвиненията са деклариране на неверни данни с цел да се получат пари от еврофондове.

 

Адвокатите искаха делото да бъде върнато на прокуратурата, защото в обвинителния акт имало неточности, освен това някои от подсъдимите желаели да дават обяснения, но това не се случило. В началото на заседанието беше предявен граждански иск от страна на държавата в размер над 3,6 млн. лв. към всички.

 

Порожанов ще дава показания по делото срещу Миню Стайков

 

Адвокатите на служителите на фонд "Земеделие" също поискаха техните мерки за неотклонение от парични гаранции да бъдат да променени в по-леки. Основният им аргумент беше, че вече не работят във фонда и са останали без работа. От всички подсъдими от фонд "Земеделие" единствено Калоян Костадинов е все още в институцията, а останалите след акцията на специализираната прокуратура са били освободени от работа. Съдът уважи това искане и замени паричните гаранции с подписки. Но пък не вдигна забраната да напускат страната.

 

Следващото заседание вече ще се гледа по същество.

 

Източник: Dir.bg

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции