<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34914" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Митрополит: Абортът е смъртен грях!

12 Февруари 2019
0 1181

Светият Синод няма да промени мнението си за абортите, заяви Ловчанският митрополит Гавриил. Според църквата това е смъртен грях.

 

"За абортите Светият синод няма да си промени мнението – това е смъртен грях, това е убийство на дете", заяви той.

 

Гавриил бе посочен като инициатор на становището на Синода, с което църквата се противопостави на идеята да се забрани на родителите да удрят децата си. Текстът бе публикуван на сайта на Синода, а впоследствие бе премахнат, след като се разбра, че патриарх Неофит не бил съгласен с него. Според Гавраиил публикуваният текст е бил работен вариант в неокончателен вид. Становището било качено, за да се спазят срокове за даване на мнения.

 

"Аз днес пуснах на сайта на синода едно кратко обяснение, сега същото казвам и на вас. Желанието ми беше ние да не останем без становище в посочения срок към Министерски съвет, защото това е важно. И това е причината да побързаме. Иначе трябваше да чакаме до края на февруари, когато ще има заседание на синода. Самият срок да имаме становище ние вече сме го изпуснали, така че ще имаме ново становище. Този въпрос се обсъжда от дълго време. Ние конкретно в това становище не говорим за шамари, а за възпитание, което трябва да се извършва от семейството. И само при много крайни случаи, когато едно семейство се държи лошо, трябва да се вземат мерки. Това обаче не трябва да бъде система, както е някъде на Запад в Европа. Където някой от съседите се обажда, че се карат на детето и службите идват без да разпитват и могат да го вземат. Ако натам се върви, това не е приемливо за нас", заяви Гавраиил.

 

Източник: Dir.bg

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции