<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=33821" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Искат арест з...

Младеж се оплака от побой от охранители в магазин "Кауфланд" (видео)

18 Декември 2018
0 100

Младеж се оплака от побой от страна на охранители в магазин "Кауфланд". Става дума за обекта, който се намира ж.к. "Дружба", на ул. "Хайделберг"-1.

 

 

 

Ради Лазаров редовно пазарува от там, но бива атакувано, след като е набедено в кражба на батерии. В крайна сметка той дори стига до "Пирогов".

 

""

 

Ето и какво разказва жертвата на посегателството във Фейсбук.

 

 

""

 

Минава 3 през нощта. Последните 3 часа прекарах в "Пирогов". От кабинет, на кабинет.

В един от кабинетите бях попитан: "Момче, ти от самолет ли си паднал?"

Отговорих: "Не, биха ме."

Биха ме, защото ме набедиха за крадец. За крадец на батерии в #KauflandBulgaria.

И по-конкретно, в печално известния с предишни случаи на упражнено насилие от охранители към клиенти магазин в ж.к. "Дружба", на ул. "Хайделберг"-1.

Магазин, в който почти всяка вечер пазарувам. Магазин, в който почти всеки ден пазарува и моята майка. Магазин, на който семейството ми е клиент от първия му работен ден и магазин, в който цялата ми фамилия е похарчила хиляди левове през последните повече от 10 години.

Бях псуван брутално и многократно. Бях обиждан и наричан с всякакви вулгаризми и епитети, които дори ми е неудобно да напиша. Бях заплашван на няколко пъти, включително и когато на мястото дойде патрул -със саморазправа и с разчистване на сметките извън пределите на магазина.

Бях подложен на отвратителен психологически терор, че "ще ми се стъжни, че ще ме намерят, че ще намерят семейството ми, защото ни знаели", както казах, пазаруваме често там.

Бях малтретиран физически, блъскан, теглен, дърпан, дран, проснат върху касата и третиран като последната отрепка от един самозабравил се, озверял и тотално скъсал с всичко човешко и цивилизовано охранител на #VIPsecurity.

На същия този човек, на който уважавана от мен (досега) компания е поверила сигурността и на магазина, но и на гражданите в него, му се привидяло на камерите, които следи, че… КРАДА БАТЕРИИ….

Ами, не. Не крадях батерии. Купувах си вода, вечеря и.. батерии! И за моя зла участ, в джоба си имах отворено пакетче с две батерии, което бях закупил по-рано през деня на 17-ти от магазина на #MrBricolageBulgaria на бул. "Цариградско шосе".

Пакетче, за КОЕТО ИМАХ КАСОВ БОН!!!

На касата, след като заплатих покупките си, бях спрян от други двама, абсолютно неадекватни като поведение и реакции служители – момче и жена. Впоследствие, жената се скри и не даде сведения пред полицията, а бе длъжна да го направи! Тези двама души, които нито веднъж не отвърнаха на апела ми да се легитимират, директно ме нападнаха с абсурдното изречение: "Обвинен сте в кражба на батерии"!

В правова държава като България, обвинения срещу мен може да повдигне Прокуратурата, но не и анонимни, които ме притискаха да отида с тях в… "стаичката"….

После, на на сцената излезе моят "герой". След като хубаво поизмете с мен пода пред шокираните десетки клиенти и под крясъците им да спрат да ме бият, този "герой" си повика подкрепление, за да ме сплашат.

Наобиколиха ме още яки момчета на VIP SECURITY, които ме притискаха да съм ги последвал в….. "СТАИЧКАТА"…

Отказах. Вече бях звъннал на 112 и знаех, че всеки момент ще дойде патрул. Докато чаках, моят "герой" изчезна, после се върна запъхтян, явно вече беше осъзнал, че на камерите не е бил достатъчно внимателен и започна да ме притиска с тих тон да му дам батериите… МОИТЕ ДВЕ БАТЕРИИ!!!

Отново отказах. Казах му, че това са веществени доказателства и че на шантаж не се поддавам, въпреки че вече трудно стоях на краката си. Имам контузия на главата, имам травма на ръката и на коляното, от годините, които прекарах във футбола и двете ми колена са оперирани.

Поисках моментална среща с управителя на магазина, но ми бе обяснено, че си е тръгнал, защото "бил до обяд и си почивал у дома". Поисках разговор със заместника му, но той се криеше и суфлираше на ухо на агресора ми какво да пише в своето сведение за пред полицията, докато стоеше със залепен телефон на ухото.

В един момент комедията стана пълна, и заместник-управителя, и агресора, избягаха. Скриха се от полицаите, които бяха разигравани нагло повече от час, докато принудят двамата да се върнат, да подпишат показанията си и да спазят закона.

Към физическата болка съм имунизиран. Няма нещо, което не съм си чупил като футболист. Но знаете ли, няма нищо по-страшно от душевната болка.

А мен тази нощ ме боли душата. Прекарах последните 15 години извън България. Играех футбол, завърших висшето си образование в САЩ, състезавах се, а впоследствие, учех и работех за големи международни компании в Норвегия и Сърбия.

Живеех добър живот, имах добър стандарт, но сърцето ми си беше в моята България. В България е погребан баща ми, в България далеч от мен бях оставил майка ми, сестра ми и шепа верни приятели.

И все към България ме теглеше и все бях нещастен и все тъгувах. Накрая, преди година, реших, че е крайно време да се прибера. У дома. От 18-годишен не знаех точно къде е домът ми, защото той постоянно бе някъде другаде, само не и там, откъдето бях тръгнал.

Погнусен съм. Отвратен съм. Огорчен съм. Раздвоен съм. През целия си съзнателен живот, никой, никога и по никакъв повод не ме бе подлагал на подобно унижение, на подобен незаслужен срам. Никой не бе премазвал толкова мръсно и безпардонно човешкото ми право на личност, човешкото ми достойнство на смея да твърдя честен човек.

Е, случи се! В "моята" България…

Благодаря на дежурния екип полицаи от столичното #8РПУ, на екипа на телевизия #bTV, на всички служители с бели престилки в този същински ад на адовете – #УМБАЛСМ"Н. И. Пирогов".

Утре ме чака посещение в Съдебна медицина, а след това и консултация с адвокат. Възнамерявам да съдя и "Кауфланд България", и охранителната фирма, и моя нападател.

Решен съм твърдо да заведа дела не само в България. Ще пусна оплакване, придружено с всички епикризи и документи и до централата на "Кауфланд" в Германия. Хората заслужават да научат как се управлява тяхната марка у нас.

P.S. От "Кауфланд" НЕ ПРЕДЯВИХА към мен писмени обвинения в кражба пред полицията!

Т.е., смачкаха ме, изплюха ме, направиха ме за смях пред десетки хора, окаляха името ми, оскверниха репутацията ми и накрая… опа, простете, ние май се объркахме..!!!

И още нещо: Преди 3-4 години, двама служители на същата VIP SECURITY натикаха в мъжката тоалетна на същия този магазин на "Кауфланд" в "Дружба", опипваха, събличаха и унизиха по най-гнусния и помиярски начин и милата ми майка, която тогава бе набедена от "бдителен" камеронаблюдател, че краде. 
А тя, клетата, просто си написала на едно листче покупките, за да не ги забрави и имала неблагоразумието ту да вади, ту да прибира листчето в джоба на якето. 
Тогава скандалът бе огромен – ръководството на магазина се извини публично, ръководството на охранителната фирма се извини също в открито писмо, двамата дерибеи бяха принудени да се извинят публично на мама, след което бяха и уволнени.

Случайност? Съвпадение?

Не, драги мои приятели.

РЕАЛНОСТ… Уви, в България, в която се върнах, в която изкарвам с честен труд прехраната си, в която искам да отгледам децата си. Или поне исках, до този понеделник.

ВНИМАНИЕ: Момчето с черния суичър и белите маратонки бие и набеждава клиентите в "Кауфланд" за крадци, момчето със сивата качулка и жената с очилата – обвиняват в кражба, чувствайки се явно по-върховен орган от Прокуратурата. Момчето със сивия пуловер пък имаше лош ден – трябваше да се черви в ролята си на заместник-управител на магазина…

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции