<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=68055" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 165 са новите с...

Младоженец в Индия почина от Covid-19 два дни след сватбата, зарази над 100 души

02 Юли 2020
0 2639

Повече от 100 души са диагностицирани с Covid-19, след като са присъствали на сватбата и след това на погребението на индиец, който е бил тежко болен от коронавирус, когато се е оженил, пише Daily Mail.

26-годишният мъж е имал симптоми на заболяването, когато се венчал на 15 юни, според служители в щата Бихар. Длъжностни лица потвърдиха, че той е починал на 17 юни.

Радж Кишор Чадхари, главен лекар в Патна, столицата на щата, потвърди огнището на сватбата.

Младоженец в Индия почина от Covid-19 два дни след сватбата, зарази над 100 души

„Досега 111 души, които или са присъствали на сватбата или на погребението, са тествани положително“, обясни той. „Всички останали са идентифицирани и изолирани.“

Лекарите не са сигурни, че младоженецът, чието име не се споменава, е бил източникът на инфекцията, тъй като той е бил кремиран, преди да бъдат извършени тестовете.

Според местните медии, младият софтуерен инженер се оплаквал от симптоми на Covid-19 и е пил парацетамол, за да свали температурата си, за да може да присъства на церемонията. На тържеството са присъствали близо 400 души, а на погребението – около 200 души.

Никой от роднините на младоженеца, включително и неговата съпруга, не е тестван положително за коронавирус.

Властите започнаха разследване за възможни нарушения на разпоредбите за социално дистанциране относно броя гости на сватбата и погребението. В момента не са разрешени повече от 50 гости на известните пищни и цветни сватби в Индия, само 20 души могат да присъстват на погребения.

Епидемията все още бушува в южноазиатската страна, като досега са регистрирани почти 600 000 инфекции и 17 000 смъртни случая.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции