<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39504" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ядосани пати...

Може да бъде извършено престъпление с изтеклите данни, предупреждава експерт (видео)

30 Юли 2019
0 344

Недрономерен нотариус или служител на банкова и редитна институция може да използва данните, които изтекоха от НАП и така да бъде извършено друго престъпление, каза пред БНТ Димитър Ганчев от Интернет общество – България.

 

 

ДАННИТЕ НА МИЛИОНИ СА ПУБЛИЧНО ДОСТЪПНИ ПРЕЗ САЙТОВЕ НА МИНИСТЕРСТВА И ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ

 

 

"За момента единственият начин да бъдем идентифицирани е да ни се сравни снимката с начина, по който изглеждаме. Трябва да се върви към нови методи, специално към електронна идентичност, която по-трудно може да бъде фалшифицирана и която да гарантира, че сме там, където сме направили своето волеизявление", каза още експертът.

 

 

""

 

 

БОРИСОВ: ХАКВАТ НИ ПРЕЗ ПЕЧКИТЕ (ВИДЕО)

 

 

Той заяви, че електронната идентичност и електронните подписи имат в себе си механизми, които правят много трудно изтичането на информация.

 

 

"Може да се направи значително по-сигурна система, отколкото е в момента. В момента системата за идентификация на нас като граждани зависи от една снимка и от човек, който проверява дали на тази снимка сме ние. Той може да сбърка или да бъде недобронамерен. Трябва да се върви към по-съвременни средства за идентификация, така че дори и да ни изтекат личните данни, това да не представлява риск", каза още Ганчев.

 

 

Източник: БНТ

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции