<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39778" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Силно земетр...

Момче загина на водна пързалка в Приморско, родителите обвиняват служителите на аквапарка (видео)

09 Август 2019
0 16938

18-годишно момче загина при спускане от водна пързалка в аквапрак в Приморско, съобщава "24 часа". 

 

 

Загиналото момче се казва Станислав Гонев. Бил ученик в гимназията по строителство в Стара Загора. Догодина трябвало да е абитуриент.

 

 

"Той и неговият приятел са се сблъскалиглава в глава. Той не е паднал при спускането, каквато информация имаше", разказа майката на загиналото момче. Другото момче е в реанимация, но без опасност за живота

 

 

""

 

 

"Този, който отговаря за пързалката е пуснал младежа по-рано, отколкото трябва. Той твърди, че момчето се е спуснало само", коментира още тя. Според нея е възможно спасителят да увредил момчето, защото го е сграбчил след инцидента. 

 

 

""

 

 

Родителите на Станислав – Ружа и Галин Гоневи обаче научили за смъртта на сина си от негови приятели. "Децата бяха на почивка заедно, а всички са 18-годишни", допълни майката. Никой не ни се обади, дори от болницата, за ни кажат за детето. Опитахме да звъннем на телефона на болницата, но никой не вдигна", споделиха още родителите на загиналия 18-годишен младеж.

 

 

"Ако е имало човек отгоре на пързалката, който контролира движението, това нямаше да се случи". Това заявиха приятели на 18-годишното момче от старозагорското село Кирилово.

 

 

"Екстремен човек от малък е, но не е лош, добричък е", описват го приятелите му. Тийнейджърите твърдят, че на пързалката горе не е имало човек, който да контролира движението. Такъв човек по принцип трябва да има и долу, но не е имало, каза съученик на загиналия Станислав.

 

 

Николай Михайлов, който е разпоредител в “Аква Планет“ в Приморско, заяви, че при спускането си по екстремната пързалка най-вероятно момчето не е спазило инструкциите за безопасност:

 

 

“Явно не е спазена инструкцията на служителя. Има си служител, който разпорежда, но доколко разбрах, не е спазил инструкцията. За правилно спускане въобще не е изчакан служител. По принцип правилното спускане – ринговете са с дръжки по посока на движението, човекът трябва да е седнал, да се държи здраво и да се спусне. Доколкото разбрах, се е спуснал с главата напред“.

 

 

Цяла нощ в полицията в Приморско са се водили разпити. Иззети са и видеозаписи от камерите в аквапарка.

 

 

Снощи аквапаркът отново е работил, въпреки тежкия инцидент, но от полицията съобщиха, че атракционнът ще остане затворен, докато продължава разследването. Полицията ще извърши повторен оглед на водната пързалка в Аквапарк “Аква Планет“ в Приморско. 

 

 

 

Източник: 24 часа

Видео: Nova 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции