<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29726" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Господар на с...

Момче набор 93 е задържаният за бомбичката, остава в ареста за 72 часа (видео)

22 Април 2018
0 7889

Вече има привлечено лице по случая с пострадалата полицайка по време на футболен мач. Извършителят на деянието е набор 93. Това заяви градският прокурор Емилия Русинова по време на брифинг в Съдебната палата.

 

 

Тя уточни, че младежът не е осъждан, нито има регистрации. В хода на разследването са разпитани около 64 свидетели.

 

По данни, събрани в хода на разследването, дрехите, маската и бомбата са му дадени от непознато за него лице. Това твърди и самият той. Виновникът е задържан за 72 часа, като мярката му изтича в понеделник. Тогава наблюдаващ прокурор ще внесе материалите по делото в СГС за налагане на мярка „задържане под стража“.

 

Директорът на СДВР Ивайло Иванов обясни, че непосредствено след срещата са били задържани 40 лица. „В петък още следобяд ние бяхме установили неговата самоличност“, посочи той. Младежът обаче предприел укриване, но униформените успели да установят контакт с него. Вчера той се явил в полицията с адвокат и направил пълни самопризнания. Първите му думи към униформените били, че съжалява за стореното.

 

„Близък е до твърдото ядро на агитката на Левски. И той няма обяснение защо го е направил“, посочи още Ивайло Иванов.
Работата по случая не приключва. След инцидента се предвиждат по-строги правила по стадионите. Общоевропейската практика е на фенове, хванати с подобни вещи, да им бъде налагана забрана за посещение на спортни мероприятия. В момента в нашето законодателство не е така, пише novini.bg.

 

Една от основните мерки е още идентификация на хората, които влизат на стадиона. Доброто видеонаблюдение навсякъде също е на дневен ред.

 

Междувременно окото на ранената е спасено. „Първата операция беше успешна, стъклото от окото й е извадено. Окото е спасено. Предстои още една операция, поставена й е изкуствена леща. Тя доказа, че е достоен служител на МВР. Да се надяваме, че ще я видим пак в редиците ни“, посочи Ивайло Иванов.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции