<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29023" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицаи кара...

Момче от Дупница свали и поправи скъсано знаме над Дупница (видео)

04 Март 2018
0 12928

Мъж от Дупница свали знамето, което се намира в местността Дренски рид над града, за да премахне скъсаната част от него, да го зашие и след това отново го върна на пилона.

 

 

„През 2014 г. общината пое една много хубава инициатива-да издигне 22-метров пилон, на който да поставят българския трибагреник. Мястото е интересно, защото се вижда от по-голямата част от Дупница и от Е79”, разказа Петьо Кюркчийски.

 

От известно време обаче забелязал, че знамето не се развява. Когато отишъл, видял, че знамето се е оплело около въжетата си, а около 1-1,5 метра били разкъсани и заплетени.

 

„Реших, че трябва нещо да се направи по въпроса. Това беше на 1 март. Лично се свързах с институциите. Говорих с кмета и му представих проблема. Той каза, че до 3-ти март ще е оправено. Но на 2-ри не беше направено нищо”, разказа Петьо Кюркчийски.

 

Когато разбрал, че трибагреникът ще бъде готов едва на 6 март, Кюркчийски решил сам да се заеме с въпроса.

 

„Отидох, отворих механизма, свалих трибагреника и го заших", допълва Кюркчийски.

 

Община Дупница прави поръчки на 2-3 знамена, които тогава са били изчерпани”, заяви Методи Чимев, кмет на Дупница

 

„В рамките на годината около 3 пъти беше сменян, последно – през ноември. На 6-ти ще го поканя да присъства на смяната с новия”.

 

Ето какво написа момчето във фейсбук профила си, където качи и видеото:

 

"Уважаеми съграждани, скъпи българи!

Днес си позволих да извърша нещо, което считам за национален дълг. Както ще научите от видеото, в действията ми няма никакви политически мотиви, в които вероятно ще бъда упрекнат.

Преди да предприема тези действия, аз лично разговарях по телефона с кмета на община Дупница, г-н Методи Чимев, и той заяви, че българският трибагреник ще бъде подменен с нов за националния празник на Република България – 3-ти март.

След като това не се случи, реших да взема нещата в свои ръце и с наличните ми средства и възможности направих всичко по силите си Дупница да посрещне националния празник с гордо веещ се национален символ.

Дълбоко вярвам, че всеки член на нашето общество трябва да полага усилия за развитието на това общество и се надявам институциите да си вземат поука и да изчистят пропуските в комуникацията по между им.

ЧЕСТИТ 3-ТИ МАРТ БЪЛГАРИ!!!"

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции