<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39762" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Според Нено Д...

Море от кръв след като 23 кита бяха ритуално убити на Фарьорските острови (видео и снимки)

08 Август 2019
0 40813

23 кита бяха заклани, а неродено теле беше откъснато от утробата на мъртвата му майка. Потресаващата гледка се случи на брега на Фарьорските острови, където убийствата на животни са традиция от векове. Този ритуал помага и за изхранването на местното население, пише Ladbible.

 

 

""

 

 

Природозащитници и еколози призовават този нехуманен лов да бъде забранен. Това е десетият лов на китове на островите тази година като до момента са убити общо 536 кита.

 

 

През септември 2018 г. благотворителна организация предложи на Фарьорските острови 1 милион евро, за да спре ловът за следващите десет години. Въпреки това кървавият ритуал продължава да се прави и е истинско социално събитие – родителите се смеят, докато децата играят на окървавения плаж.

 

 

""

 

 

Оказва се, че след като извадят неродените животни от утробата на майката, местните ги хвърлят в морето. Това обаче явно не притеснява посетителите. Видео и снимки от десетия лов на китове тази година показват как туристи си правят селфи с телата на убитите животни

 

 

„Децата си играеха с перките на китовете, ритаха и пробиваха телата, ходеха по тях, носейки традиционните ножове“, споделят свидетели на ритуала.

 

 

Източник: Ladbible

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции