<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93073" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Огромен пожа...

Мъж опожари дома си при опит да изпече пържоли в тостера (снимка)

02 Юли 2021
0 556

Мъж изгорил къщата си при опит да опече пържоли на тостер, докато пазарува в местен магазин, е ядосан на застрахователната компания за сумата, която са му изплатили, пише 9gag.

Човекът много искал да си хапне пържоли с картофки и незнайно как решил, че именно тостерът е най-подходящият за случая уред. Включил ги да се готвят и за да не губи време в чакане, излязъл да купи и картофки от близкото магазинче. В това време от тостера избухнал пламък, който предизвикал мигновен пожар и значителни щети по дома.

Мъж опожари дома си при опит да изпече пържоли в тостера (снимка)

Застрахователната компания изплатила 418 000 долара (353 300 евро), което е максималната сума по полицата на двойката, обитаваща жилището, но те двамата били безкрайно недоволни от незначителната компенсация.

TikTok-ърка скандализира мрежата като сготви пържола в тостер и бургер на ютия (видео)

“Приготвянето на пържола в тостер е поначало рецепта за бедствие. Това, че са оставили включен тостера и са излезли от дома си е съвсем погрешно. Никога, никога не оставяйте готвенето без надзор, дори ако мислите, че ще останете за минута – и моля, използвайте уредите си за целта, за която са проектирани. Тостерите са за тост”, заявил омбудсманът за застрахователни и финансови услуги.

Мъж опожари дома си при опит да изпече пържоли в тостера (снимка)

Специалистите предупреждават, че приготвянето на пържола по този начин може да причини хранително натравяне. Те обръщат внимание и върху други съпътстващи рискове като:

“Готвенето на сурови храни в тостер е не само риск за здравето, но може също да създаде опасност от пожар заради мазнините, които предизвикват пламък. Тъй като тостерът е предназначен предимно за готвене на хляб, а не на сурови храни, наличието на мазни петна по уреда анулират гаранцията на производителя.”

Готвач в сутрешен блок предизвика пожар по време на живо предаване (видео и снимки)

“Отделно от това е много трудно да почистите тостера си и да го ползвате повторно”, допълват специалистите.

Източник: 9gag

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции