<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28576" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Част от София...

Мъж си купи винетка с над 3000 жълти монети (видео)

30 Януари 2018
0 6807

Мъж успя да са купи винетка с 3350 монети от 1 стотинка и 3175 от 2 стотинки. Според него това е „един вид протест срещу лошото качество на пътищата, непочистването им от снега през зимата и дупките”.

 

 

Николай, който е от лясковското село Козаревец разказа пред NOVA, че му отнело около 3 месеца да събере жълтите стотинки. Така той предал на гишето монети, които са тежали точно 14,055 кг. И трябвало да изчака час и 45 минути, за да преброят парите, преди да си получи винетката.

 

Той посочи, че въпреки учудването ѝ, служителката си е свършила работата без да му създава проблеми, като викнала две колежки да помогнат в броенето на монетите.

 

Младият мъж разказа, че му се е случвало да спука гума и да счупи джанта при преминаване през дупка на пътя, но никога не е подавал сигнал в ситуационния център на АПИ. „Mисля, че няма да има смисъл”. Според него цената на годишната винетка от 97 лева е твърде висока с оглед на качеството на пътищата.

 

„За тези пътища е много наистина. Ако пътищата са идеални, не е проблем да се плаща и по-голяма сума”, подчерта Николай. Той посочи като пример, че по наскоро ремонтиран участък от пътя край с. Шереметя, по който сам често пътува към Велико Търново, постоянно има дупки, въпреки ремонтите.

 

„Явно се краде и не може да се направи пътя както трябва по европейските стандарти”, смята Николай.

 

www.vbox7.com/play:65637d7848

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции