<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=94789" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Маймуна си от...

Мъж спи по 300 дни в годината заради рядко заболяване (снимки)

23 Юли 2021
0 318

42-годишен мъж от Раджастан в Индия е диагностициран с рядко заболяване, което го приспива за 300 от дните в годината, пише LadBible.

Пухрам страда от рядкото заболяване, наречено аксис хиперсомния, при което той заспива за 25 дни, щом веднъж затвори очи.

Мъж спи по 300 дни в годината заради рядко заболяване (снимки)

Това обстоятелство му е завоювало прозвището “Кумбхарна” – митичен герой от древноиндийския епос “Рамаяна”, известен с това, че спи непрекъснато в продължение на шест месеца.

Пухрам има хиперсомния повече от 23 години, сочи публикация в Republic World. Разстройството не му позволява да работи в хранителния си магазин повече от пет дни в месеца и семейството му води истинска борба, за да се грижи за него.

Вижте някои техники, ползвани от воeнните, за да заспят дори в най-неудобните пози

“Първоначално той заспиваше за около 5-7 дни и понеже бяхме силно обезпокоени, потърсихме лекарска помощ”, разказва негов роднина.

“За съжаление се оказа, че заболяването му е нелечимо. Нещо повече, състоянието му се влоши с времето и сега той спи в продължение на 20-25 дни без да се събужда.”

Мъж спи по 300 дни в годината заради рядко заболяване (снимки)

Възможните причинители включват други нарушения на съня, тежки наранявания по главата, злоупотреба с наркотици или алкохол. Водещ лекар в Мумбай обаче твърди, че корените му са в психологията.

Източник: LadBible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции