<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40856" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Мъж с 4% африкански гени в ДНК-то си поиска да бъде признат за чернокож

22 Септември 2019
0 1787

Мъж в САЩ, чиито резултати от ДНК тестове показаха, че той има 4% африкански гени, иска да бъде признат от закона за чернокож, пише LADbible.

 

 

""

 

 

Ралф Тейлър вярва, че той трябва да бъде признат като такъв въз основа на собственото му чувство за идентичност. Той смята, че това би имало положителен принос като цяло за малцинствените групи, които исторически стават жертва на дискриминация. Аргументът на г-н Тейлър е, че всички сме многорасови, което от своя страна прави трудно определянето кой точно е чернокож и кой не е.

 

 

""

 

 

Ралф Тейлър е член на Националната асоциация за развитие на цветнокожите хора (NAACP) и е много активен по отношение на социaлните проблеми на чернокожите. Не всички обаче са убедени в аргумента му, като критиците твърдят, че е мотивиран по-скоро финансово, отколкото наистина да го прави в името на някаква социална кауза.

 

 

""

 

 

Редакторът на „HuffPost“, Тарин Финли коментира, че не можеш ту да си чернокож, ту да си бял, после да си многорасов. Според нея това не е въпрос на идентичност, а игра. „Това е много опасен начин да използвате своя произход и раса за някакви привилегии", коментира още Тарин Финли.

 

 

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции