<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90461" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: За опасност о...

Мъж унищожи 1000 дози ваксина срещу Covid-19 като изключи хладилник, за да си зареди телефона

01 Юни 2021
0 707

Киргизстан изхвърля на боклука близо 1000 дози от руската ваксина Спутник V, след като хладилник в държавна болница е бил изключен от електрическото захранване, за да може мъж да зареди мобилния си телефон.

Най-малко 115 000 здравни работници са починали от коронавирус по света, пресметна СЗО

Унищожените ваксини са били част от 20 000 дози, предоставени като дарение от Русия, съобщава Khaleej Times, информацията цитира 9gag.

В Киргизстан масовата ваксинация започна през март с китайската ваксина Синофарм, също дарена от Китай. Но онлайн анкетите и информацията от здравните клиники показаха, че търсенето на руската ваксина е по-високо.

Мъж унищожи 1000 дози ваксина срещу Covid-19 като изключи хладилник, за да си зареди телефона

Здрвното министерство в страната е критикувано заради инцидента с хладилника, който беше разкрит тази седмица, но е станал факт през април в столицата Бишкек. Според здравния министър Алимкадир Бейшеналиев е възможно отговорен за инцидента да е чистач в болницата.

Мъж унищожи 1000 дози ваксина срещу Covid-19 като изключи хладилник, за да си зареди телефона
Алимкадир Бейшеналиев, здравен минситър на Киргизстан

През април Бейшеналиев беше разкритикуван остро заради това, че защитава лек от отровен корен срещу коронавирус. Сместта била измислена от президента Садир Джапаров и била приготвена в президентската резиденция. Световната здравна организация заяви тогава по този повод, че лекарство, което не е минало през клинични тестове, не може да бъде регистрирано и препоръчано за широко използване от населението.

Киргизстан записа рекорд от 101 878 заразени с коронавирус и 1735 починали от началото на пандемията, но тези официални данни не хващат реалността на болестта в страната, твърдят властите.

Здравните власти казват, че 50 000 граждани са получили поне по една доза от ваксина срещу Covid-19, в страната живеят 6,5 млн. души.

Източник: 9gag

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции