<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41934" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Мъртъв кашалот, срещан веднъж на сто години, изплува край бреговете на Уелс (снимки)

31 Октомври 2019
0 4595

Мъртъв кашалот изплува на брега на плаж в Уелс. Този рядък вид морски бозайник се среща във водите на Великобритания за втори път от сто години насам. Екип от Програмата за изследване на китоподобните и Лондонското зоологическо общество са се отправили веднага към плажа в Северен Уелс, за да изследват кашалота, пише Daily Mail.

 

 

НАМЕРИХА МЪРТЪВ КИТ ВЪВ ФИЛИПИНИТЕ С 40 КГ НАЙЛОНОВИ ТОРБИЧКИ В СТОМАХА (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

ГЪРБАТ КИТ БЕ ЗАСНЕТ ДА ВЛИЗА В РЕКА ТЕМЗА В ЛОНДОН (ВИДЕО)

 

 

Екипът подчерта, че е необичайно в този район да се срещат такъв вид китове и ще разследват причината за смъртта му. Говорител на британската служба по водолазно спасяване на морските животни (BDMLR) заяви, че очакват това да е най-младият кит кашалот, който някога е бил регистриран. Смятат, че бозайникът е на възраст между две и три години.

 

 

""

 

 

Малкият кит е бил все още с недоразвити зъби и дори се предполага, че се е хранел все още с мляко от майка си.

 

 

Китовете кашалоти обикновено оцеляват в дълбоки води и ловуват гигантски калмари, така че когато се озоват в плитки води или заливи, това обикновено се дължи на някакъв проблем. Веднъж излезли в тези води, китовете от този вид обикновено попадат в капан и не могат да се хранят, което води до тяхната смърт.

 

 

""

 

 

„Много е важно да се отбележи, че китоподобните – китовете, делфините и морските бозайници, са като нас могат да боледуват от сериозни заболявания. Съветваме хората да избягват всякакъв контакт с трупа, докато не бъдат идентифицирани причините за смъртта на кита", заяви говорител на водолазната служба.

 

 

 

Източник: Daily Mail

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции