<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72650" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 163 са новите с...

Навални е поразен от “новичок”, обяви Германия, българските власти осъдиха отравянето

03 Септември 2020
0 619

Руският опозиционен политик Алексей Навални е бил отровен с нервнопаралитичния агент „Новичок“, обявиха официално властите в Германия, където той се лекува, предаде bTV.

Заключението идва след токсикологични изследвания, които са доказали „недвусмислено“ наличието на разработената в СССР отрова, позната от атаката срещу Сергей Скрипал и дъщеря му.

“Доста вероятно” е Навални да е отровен, обяви германското правителство

Канцлерът Ангела Меркел ще се срещне с министрите си, за да бъдат решени следващите стъпки на Берлин. ЕС и НАТО ще бъдат официално уведомени.

Бундесрепубликата прие за лечение Навални, който припадна по време на вътрешен полет в Русия. И до момента той не е излязъл от комата.

Навални е викал и стенел на борда на самолета, когато му е прилошало (видео)

След тази новина, Министерството на външните работи в България осъди атаката срещу опозиционера.

“МВнР бе информирано от германското правителство, че руският политик Алексей Навални е отровен с “Новичок”. Силно сме обезпокоени от тази новина. 

Осъждаме категорично този престъпен акт и призоваваме руските власти да окажат пълно сътрудничество на разследването, което да изправи извършителите и поръчителите пред съда”, написаха оттам.

На кадрите по-горе можете да видите свалянето на опозиционера от самолета и транспортирането с линейка към лечебно заведение.

Видео: Город55 Омск

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции