<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73891" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нова версия з...

Навални за преживяното след отравянето: Не разпознавах хората (снимка)

19 Септември 2020
0 527

Руският опозиционер Алексей Навални пусна нова снимка в Instagram от болницата “Шарите” в Берлин, придружена от кратък разказ как върви възстановяването му.

„До съвсем неотдавна аз не можех да разпозная хората около мен и не знаех как да говоря с тях”, написа Навални. „Всяка сутрин при мен идваше лекар и ми казваше: Алексей, донесъл съм ти дъска, дай да измислим каква дума да изпишем на нея!” Това ме докарваше до отчаяние, защото макар напълно да разбирах какво иска лекарят, не разбирах откъде да намеря думи. На кое място в главата възникват? Коя дума да избера така, че тя да означава нещо? Всичко това беше абсолютно непонятно.”

“Впрочем, не знаех и как да изразя отчаянието си и затова просто мълчах. При това ви описвам по-късен етап, който сега си спомням.

Сега съм човек, на когото му треперят краката, докато върви по стълбите, но който поне си мисли: “О, ами това е стълба! Хората се изкачват по нея. Изглежда ще трябва да потърся асансьор”.

А преди това просто стоях тъпо и зяпах.”

Навални пусна първа своя снимка от болницата след отравянето

В заключение Навални шеговито добавя, че му предстои да решава много проблеми, като например, от “технически жив човек” да стане “Висша форма същество от съвременното общество – човек, който може бързо да преглежда в Инстаграм и да решава без много да му мисли, къде да постави “лайк”.

Източник: Instagram

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции