<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88062" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как изглежда ...

Навални обяви, че прекратява гладната си стачка

23 Април 2021
0 307

Алексей Навални, най-популярният в Русия критик на Кремъл и корупцията в страната, обяви, че прекратява гладната си стачка.

Новината е публикувана в профила му в Instagram, който се поддържа от негови съратници. В текста Навални казва, че го прави заради добрите хора по света, които не са останали равнодушни към съдбата му. “Благодаря и няма да ви подведа”, казва той. Излизането от протеста също трябва да става постепенно, поради което вероятно ще отнеме поне 3 седмици.

Навални обяви, че прекратява гладната си стачка

Протестът му започна, след като здравословното му състояние в затвора се влоши, а властите не допуснаха до него лекар, който той е избрал, на което има право по закон.

“Преди два месеца се подсмихваха на молбата ми за медицинска помощ, никакви лекарства не ми даваха и не позволяваха да ми предадат такива. Преди месец се смееха в лицето ми, когато питах “А може ли да науча каква е диагнозата ми” и “Мога ли да видя собственото си медицинско досие”. Сега два пъти ме прегледа консилиум от цивилни лекари. Последният път – буквално преди митингите. Правят ми изследвания и анализи и ми дават резултатите и заключенията”, обяснява Навални.

Над 1700 поддръжници на Навални бяха арестувани на протести в цяла Русия

Той допълва, че се е замислил сериозно, след като лекари, на които напълно се доверява, са казали, че ако не спре стачката, “след минимално време няма да има кого да лекуваме”.

Алексей Навални описа какви наказания му прилагат в изправителната колония

Още един аргумент за решението му били солидарните гладни стачки, започнати от няколко души, включително от членове на организацията “Майките на Беслан”, което го накарало да се просълзи.

Стотици руски лекари призоваха за незабавна медицинска помощ за Навални

“Не се отказвам от настояването си да бъде допуснат нужният ми лекар, защото губя чувствителност на части от ръцете и краката и искам да разбера какво се случва и как да се лекува”, казва още Навални.

Източник: Дневник

Видео и снимки: Instagram

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции