<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23132" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Над 20 града излизат на протест срещу пороците в съдебната система

18 Август 2016
0 2800

Над 20 града, сред които София, Бургас, Варна, Пловдив, Русе, Добрич, Ямбол, Перник, Хасково, Търговище, Монтана и много други ще вземат участие във втората вълна на Националния митинг срещу пороците в съдебната система, пише сайтът Riders.Live. За разлика от миналата седмица, този път столицата и останалите градове от страната ще протестират мирно в един и същи ден, а именно – 18.08.2016 година от 19.00 часа.

 

Организатори на митингите са мотористите в различните градове, а мястото – пред входовете на съдилищата. Макар организирани от мотористи, мирните протести са за всички граждани, на които им е писнало от безнаказаността на причинителите на ПТП, от зачестилите напълно нелепи катастрофи и абсолютно неадекватните решения на служителите в съдебния сектор. Организаторите припомнят, че протестите не са за мотористи, те са за ХОРАТА, за гражданите на Република България, които жадуват за промяната, които желаят децата им да израснат в една по-спокойна и наистина ЕВРОПЕЙСКА държава, четем в сайта.

 

СИНЪТ НА УБИТИТЕ ОТ ТУРЧИНА МОТОРИСТИ: ПРЕГЛЪЩАШ И ПРОДЪЛЖАВАШ НАПРЕД, ПРОСТО ТОВА Е БЪЛГАРИЯ

 

Мирните протести бяха провокирани от решението на съдия Недялка Николова от Софийски окръжен съд да пусне под домашен арест турския гастарбайтер Фарук Бекташ, убил при фатална катастрофа семейство Таня и Бойко Бойкови. Впоследствие на това виновникът не само се е укрил, но и е напуснал пределите на страната, най-вероятно с дипломатически автомобил.

 

Организаторите на мирните протести публикуваха и следните искания:

 

1) Уволнение или оставка на съдия Николова;

2) Съдебна реформа – за независима, морална и прозрачна съдебна система;

3) Промени в Закона за движение по пътищата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции