<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69985" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов: Удъл...

Над 200 000 нови случаи на Covid-19 по света за 24 часа

27 Юли 2020
0 723

Световната здравна организация съобщи за над 200 000 нови заразени и над 4800 починали през последното денонощие, предаде bTV.

Според експертите от организацията, заразата се разпространява с много по-бързи темпове в Америка, отколкото в Европа. Пандемията, причинена от новия коронавирус, се засилва в света.

През последните шест седмици броят на случаите почти се е удвоил, достигайки 16 милиона, броят на смъртните случаи надхвърля 640 000.

Над 200 000 нови случаи на Covid-19 по света за 24 часа

Това обяви този понеделник на брифинг в Женева генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

И добави: “СЗО има информация за близо 16 милиона случая и повече от 640 000 смъртни случая. Пандемията продължава да се ускорява“, каза той и отбеляза, че “през последните шест седмици броят на случаите почти се е удвоил“.

Той припомни, че на 30 януари СЗО обяви ситуацията с коронавируса за извънредно положение от международно значение.

“В съответствие с международните разпоредби, тази седмица ще свикам комисията за спешни случаи, за да преоценим пандемията и да получа подходящи насоки”, каза изпълнителният директор.

Според ръководителя на СЗО пандемията с COVID-19 е “променила света”. Той едновременно обединява хората и обществата и ги разделя, показвайки, че „хората са способни да реагират както положително, така и отрицателно“.

„Ние научихме много и все още учим много”, заяви Тедрос Аданом Гебрейесус.

Генералният директор на СЗО припомни, че „въпреки че светът се е променил“, борбата срещу коронавируса все още изисква ключови фактори като „политическото лидерство, както и осведомеността и участието на обществото и способността да слушаме“.

Тедрос Аданом Гебрейесус отбеляза, че настоящата пандемия е най-сериозната ситуация в световен мащаб, обявявана от СЗО. На този фон Испания обяви, че огнищата на новия коронавирус в страната са изолирани и под контрол.

Изявлението идва, след като Великобритания внезапно разпореди пристигащите от Испания да се карантинират.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции