<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=17511" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Най-абсурдните закони, за които сте чували

06 Април 2015
0 3384

 

 

О, какви ли не странни неща сме чували, но чак пък закони? Свят голям, абсурдът дебне отвсякъде…

 

Да караш кола заспал

 

По принцип онова нещо, наречено логика, ни кара да мислим, че няма нужда от закон, който да забранява да караш кола спейки. Защото как се кара кола в спящо състояние? Най-вероятно право към някой стълб. Но пък ще се изискват страхотни умения да заспиш, да излезеш от вкъщи, докато спиш и пак докато спиш да подкараш колата. В Тенеси обаче явно знаят как се кара кола заспал и съществува закон, който го забранява.

 

 

Кола без шофьор

 

Техниката е наистина много напреднала – колите вече си имат автопилоти, които "умеят" изумяващо много неща. Но нека бъдем честни, още няма кола, която може да се движи без никакъв шофьор, при това с над 90 км/ч. Нещата не изглеждат такива за калифорнийците, които са вперили поглед напред в бъдещето и се оказва, че имат закон, който забранява на превозните средства Без шофьори да се движат с повече от 90 км/ч.

 

 

Богатите родители

 

Понякога подрастващите деца се преструват, че имат богати родители. На всяко дете му се иска да може да има всичко, а повечето деца са жестоки едно към друго – те обръщат внимание как изглеждаш, какви дрехи носиш и какви са родителите ти. За съжаление, хлапетата във Вашингтон не могат да се измъкнат от подигравки, преструвайки се, че имат богати родители – това е незаконно!

 

 

Да си бъркаш в носа

 

Не че някой ще седне да го прави на обществено място(поне така си мислим!), но колкото и изненадващо да е, в Израел е незаконно да си бъркаш в носа в неделя. А през останалите дни може? Ура!

 

 

Таралеж

 

Ама откъде им идват наум тези закони? Във Флорида е забранено да имате каквито и да било сексуални отношения с таралежи. Оуч!

 

 

Рожденият ден на съпругата

 

Ето един закон, който ще се хареса на жените! Истинска катастрофа настъпва за мъжа, когато забрави рождения ден на жена си. Дори и държавата може да се обяви против него, когато извърши подобна мерзост! В Самоа, например, е незаконно мъж да забрави рождения ден на жена си.

 

 

Да скачаш от сгради

 

Обикновено ако скочиш от небостъргач, ще си малко мъртъв, за да бъдеш наказван за постъпката си. В Ню Йорк може би се опитват да ограничат самоубийствата –  там действа закон, според който скачането от сгради се наказва със смърт.

 

 

Атомна бомба

 

Да детонираш атомна бомба където и да било, не може да бъде друго освен акт на тероризъм. Леко ще се отърве човек обаче, ако гръмне Калифорния – според един закон човек, който детонира атомно устройство вътре в града подлежи на глоба от 500 долара. Хм…
 

 

 

Проституция

 

Виж ти, ей това се казва противоречие. В Швеция е незаконно да ползваш услугите на проститутка, но тя пък от своя страна не върши нищо незаконно, защото проституцията е легална.

 

 

Бягство от затвора

 

Как мислите – щом някой е тикнат в затвора, значи не би трябвало да е законно да бяга от него, нали? Да, но не навсякъде по света. В Дания не е незаконно да се бяга от затвора, а ако хванат някого по време на бягство, той не търпи ново наказания, просто го връщат да си излежи останалото.

 

 

Зайчетата

 

Ако случайно сте в Уайоминг между януари и април, не смейте да закачате зайците! Не си позволявайте дори да ги снимате – не е законно!

 

 

Гъделичкане

 

Обикновено се гъделичкаме, защото това кара човека да се смее и така се забавляваме! Хубава работа, забавно уж, но за някои хора си е доста опасно. Като жителите на Вирджиния, където е забранено да се гъделичка жена. Ако ви хванат, че гъделичкате жена, може да ви арестуват.

 

 

Да стоиш до сграда

 

Ъ-ъ, какво? Просто да застанеш до сграда без добра причина се оказва против закона в Минесота. Извинете, никой ли там не се спира нито за миг, за да изчака някого, да се огледа, да си почине, да говори по телефона? Явно не. Или пък всички са престъпници.

 

 

funny-pictures.picphotos.net

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции

  • Подобни