<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=25463" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Коя е най поп...

Най-мръсните трикове във футбола (Първа част)

16 Март 2017
0 6295

Футболът често е мръсна игра. Такава я правят футболистите, треньорите и мениджърите. Кои обаче са най-фрапиращите случаи в историята?

 

От мениджър до човека-маркировка

Мениджърът Енрике Мартин изживя странна вечер през 1999 г. Неговият клуб Сегунда Дивисион водеше пред Бадахос, когато съперниците успяха да направят пробив в играта. Съобразителният наставник не може да устои. В момента, в който нападателят на Бадахос преминава покрай тъчлинията треньорът Мартин най-небрежно му отнема топката от крака. 

 

Оригинални измамници

Този случай на измама може би е един от най-старите. През 1841 г.  отборите The Body Guards и The Fearnoughts играеха по свои правила за парична награда и барел джин. При нулев резултат, уморен играч от The Body Guards  извика човек от публиката за ритне вместо него. Според съдията това бе нечестно и свири в полза на Fearnoughts.

 

Важните резерви

Байерн Мюнхен не винаги са били на високо ниво. През 1964 г. са се борили са Бундеслигата и са се изправили в мач срещу Улм. Треньорът Златко Чайковски е осигурил 5 резерви. Към 70-тата минута вече са били използвани 4 от резервите, а Байерн са водели с 4 на 3. В края на мача обаче те губят с 6 на 4 и остават втори. 

 

Най-много нарушения

С шест червени картони, 51 фаула и две наказания от полицията Монтевидео, Racing Club победи Селтик с 1 на 0 по време на Светвната купа през 1967. По време на играта от терена са изхвърлени аржентинскит защитник Алфио Базиле (след борба с Джон Кларк и плюене по Боби Ленокс), самият Ленокс (заради объркана самоличност), Джими Джонстън (след множествени нададения над футболисти)  и други.

 

Да инсценираш удар

Мениджърът на Дисбург се кара със защитника на Кьолн Албрт Стрейт. Следва доста добре изигран удар, от кото и двамата падат на земята.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции