<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=89864" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Путин: "Писме...

Най-смъртоносната жена снайперистка Людмила Павличенко е убила 309 нацисти (снимки)

25 Май 2021
0 4810

Людмила Павличенко е най-смъртоносната жена снайперист в историята. Вярва се, че е убила стотици нацисти през Втората световна война.

До 25-годишна възраст на сметката си има 309 убити нацисти, а може би и повече, сред които 36 снайперисти на Хитлер. Била е толкова добра, че са се опитвали да я подкупят и да мине на немска страна. Наричали я “Руската кучка от ада”, пише ladbible.

Мощна бомба от Втората световна експлодира под водата при опит на сапьори да я обезвредят (видео)

Най-смъртоносната жена снайперистка Людмила Павличенко е убила 309 нацисти (снимки)

След като била ранена при взрив, тя започнала да обикаля света и да изнася мотивиращи речи, в това число във Великобритания и САЩ. Веднъж казала пред събрала се мъжка аудитория: “Господа, аз съм на 25 години и съм убила 309 фашисти досега. Не мислите ли, че се криете зад гърба ми твърде дълго?”

Павличенко е родена в Украйна през 1916 г. Семейството се мести в Киев, където тя прекарва своите младежки години. Тогава открива своите интереси в стрелбата, следва и в Киевския университет.

Когато университетът е бомбардиран, тя решава да направи нещо и се включва в редиците на Червената армия. Първоначално искали да работи като медицинска сестра, но тя бързо им доказала, че ще стане един от най-добрите снайперисти.

През първите 75 дни служба убила 187 врагове. Повече от двама на ден, ако се погледне статистически. Използвала манекени, за да подмамва противниковите снайперисти.

Последвали сексистки обиди в американската преса, скандал и разочарование за Павличенко. Въпреки това тя остава в историята със зловещата статистика за убити нацисти.

Източник: ladbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции