<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=25780" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Нападнаха екип на NOVA на магистрала “Тракия” (ВИДЕО)

16 Април 2017
0 37156

Оператор и журналист на NOVA бяха нападнати на магистрала “Тракия”. Докато пътуват към Стара Загора малко след 22ч. вчера, операторът Огнян Пенев и репортерът Мария Милкова са били принудени да спрат от две коли със затъмнени стъкла. От тях изскачат 6-7 едри мъже, които успяват да отворят шофьорската врата.

 

 

“Нанесоха ми няколко удара в лицето”, казва операторът, който има и видим оток под окото. Милкова се опитала да набере 112, но един от мъжете изтъгва телефона от ръцете й.

 

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: “ЩЕ ТЕ ИЗЧАКАМ В БУРГАС И ЩЕ ТЕ УБИЯ ОТ БОЙ!” (ВИДЕО)

 

“Успях да запазя самообладание и да кажа, че сме журналисти и работим в NOVA. Това ги спря. Тези хора бяха слезли, за да ни пребият. Облечени в черно, носеха слушалки, което ме навежда на мисълта, че са охрана”, разказа още Мария Милкова.

 

Нападателите спират колите си по такъв начин, че блокират движението по “Тракия”. Десетки хора стават свидетели на инцидента, но не се притичат на помощ.

 

“Разбирам ги, може би ги беше страх. Можеше обаче да стане верижна катастрофа”, смята Милкова.

 

По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство на пътя и за грабеж на телефон. Самоличността на нападателите е установена. Към момента те се укриват и са обявени за общодържавно издирване, обясни зам.районният прокурор на Пловдив Димитър Беличев.

 

По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство на пътя и за грабеж на телефон, защото момчетата явно притеснени, че Мария може да ги е снимала й взели телефона. Самоличността на нападателите е изяснена, но все още не са задържани.

 

Това потвърди за „Събуди се” зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Беличев.

 

„Извършват се активни издирвателни мероприятия по задържането им, но лицата се укриват. Това са охранители към фирма, които са използвали служебни автомобили”, обясни Беличев, като не пожела да разкрие самоличността им.

 

Петима души са обявени за общодържавно издирване. Досъдебното производство се води за хулигански действия, извършени при управление на МПС. Ще бъде повдигнато обвинение и за нанесени телесни увреждания, отново с хулигански мотиви, тъй като не са били провокирани. Заради отнемането на мобилния телефон на Мария Милкова има и обвинение за извършен грабеж чрез употреба на сила.

 

„Прокуратурата не проявява никаква толерантност към подобни действия и извършителите ще бъдат преследвани с цялата строгост на закона”, заяви Димитър Беличев.

 

По данни на полицията към настоящия момент тези лица нямат криминални регистрации, не са и осъждани. Наказанието за хулиганство при управление на МПС е лишаване от свобода до 5 г., а за грабежа – затвор до 10 г.

 

Източник: Vesti.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции