<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39473" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Куриоз на про...

НАП: Сменете си паролата на мейла и ПИК кода (видео)

29 Юли 2019
0 2677

Няма необходимост да се сменят лични карти и няма пряка и непосредствена заплаха за имуществото на хората след хакерската атака срещу НАП, увери пред БНТ говорителят на НАП Росен Бъчваров. Той обаче посъветва да се променят паролите на електронната поща и да се смени ПИК за електронните услуги на НАП, в случай че имаме такъв.

 

 

""

 

 

ВЪЗМОЖНИ ЛИ СА ИЗМАМИ С ИМОТИ И ЗАЕМИ ЗАРАДИ ПРОБИВА В НАП?

 

 

В момента около 70 млн. записа от неправомерно публикуваните данни се сравняват един по един, за да се види дали това, което е публично оповестено, е тъждествено вярно.

 

 

КАКВО ДА НАПРАВИМ, ЗА ДА НЕ НИ ХАКНАТ ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА?

 

 

Процесът на установяване качествена ли е била защитата на личните данни и има ли необходимите технически мерки е нещо, което Комисията за защита на личните данни изследва.

 

 

ИВАН ГЕШЕВ: 500 000 ИМЕЙЛА НА ИЗВЕСТНА БЪЛГАРСКА ПОЩА СА ХАКНАТИ (ВИДЕО)

 

 

 

""

 

 

Бъчваров заяви, че до седмици ще имаме възможност да получим подробности каква точно информация за нас е била източена чрез хакерската атака.

 

 

ШЕФКАТА НА НАП СЕ ПОЯВИ: ТЕЖКО РЕШЕНИЕ БЕШЕ ДА НЕ СИ ПРЕКРАТЯ ОТПУСКАТА

 

 

Няма риск да се окажем с кредит заради теча на лични данни от НАП. Това увери Николай Цветанов, представител на фирмите за бързи кредити, цитиран от "Сега".

 

 

"Дори при онлайн кредитите има момент, в който лицето, заявило кредит се среща с консултанта лице в лице. Трябва да има съвпадение между лицето, което кандидатства и титуляра на сметката", успокои Цветанов.

 

 

Според кредитният консултант Георги Тошев обаче ще се активизират телефонните измамници. Трябва да внимаваме къде и пред кого споделяме финансова информация и лични данни, посъветва той. 

 

 

Източник: БНТ, "Сега"

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции