<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30319" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Наръганото в тролей момче за пуснатия си нападател: Това не е нормално!

30 Май 2018
0 20921

Раната зараства трудно, трябва много търпение и много грижи. Това казва наръганият в тролея 18-годишен Борислав след решението на съда да пусне нападателя му под домашен арест, пред "Здравей, България" .

 

 

33-годишният Георги, намушкал младеж в тролея, се прибира у дома, е окончателното решение.  Ако утре наръга някой друг, така проваля бъдещето на някой. Той е обикновен наркоман, заяви момчето, което имаше матура сега. 

 

18-годишното момче все още се възстановява. Според него решението на съда не е нормално, тъй като става въпрос за човек, който носи в себе си хладно оръжие. Борислав отрече да е провокирал Георги и да го обиждал, посочи той. По думите му просто е направил забележка да не се ядат семки в автобуса. Според момчето нападателят заслужава затвор. Вчера в съда обаче стана ясно, че той е викал на Георги, че е циганин. 

 

Адвокатът на Георги Светослав Тончев обясни, че с оглед състоянието му съдът е приел, че домашният арест е най-подходящата мярка заради това, че е наркозависим. Той е на метадонова програма и се грижи за майка си.

 

„Това не трябва да се приема като присъда, а просто мярка за неотклонение, която той следва да спазва”, поясни адвокатът.

 

„Ако моята майка беше болна това оневинява ли ме, че аз ще ходя да наръгам някого”, пита вчера Борислав Великов, жертвата на нападението.

 

„Да си дам и другата буза и там ли да ме удари”, продължава намушканият младеж.

 

„На 360 градуса се промени животът ни. На риск беше на матура да ходи, на риск беше да ходи на бал. Детето не е изкарало никакъв бал”, разказа майката на Борислав. За 2018 нападенията от наркомани са 4. Миналата година са били 16. Три от тях  с фатален край. 

 

 

 

 

Източник: Vesti.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции