<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38552" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Незагасена цигара подпали влака Варна-София

25 Юни 2019
0 3924

Пожар избухна във влака Варна-София. Заради инцидента компзицията е спряна в Своге, където е престояла над 1 час. Според първоначалната информация на БДЖ не е изключено пожарът да е започнал от незагасена цигара. Огънят е бил локализиран в тоалетната на единия вагон. Във влака са пътували около 150 души, които бързо са били изведени. Няма пострадали.

 

"На този етап не се изключва версията възпламеняването да е причинено от незагасена цигара след нарушаване на забраната за пушене във влака. Възникналото запалване е локализирано единствено в санитарното помещение на третия вагон и не е имало опасност за пътниците и персонала във влака", пише в съобщението на БДЖ, съобщава БГНЕС.

 

На гарата в Своге са откачени два вагона. След това влакът е продължил към София.

 

"Превозният персонал веднага е предприел необходимите действия за потушаване на запалването, като са използвани три пожарогасителя. Третият и четвъртият вагон са отделени от композицията и в момента екипи на Главна дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението извършват оглед за установяване на причините за създадената ситуация", съобщават от БДЖ.

 

Източник: БГНЕС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции