<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24773" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Неизвестни стреляха по автобус в София (ОБНОВЕНА)

17 Януари 2017
0 3265

Стрелба изплаши пътуващите в автобус в центъра на София. Стрелбата е довела само до счупени прозорци на превозното средство. За щастие няма пострадали.

 

Стрелбата с малокалибрено оръжие е била открита снощи малко след 20 часа на бул. „България“ по автобус номер 76. Неизвестни започнали да стрелят по превозното средство, при което са счупили два прозореца.

 

Шофьорът на автобуса Цветан Кръстев разказа, че потеглил от спирката на намиращия се в района техникум и секунди по-късно чул как се чупи стъкло. Водачът веднага спрял автобуса и се огледал, но не видял никого. Сачма, с която е стреляно по прозореца, минава буквално на сантиметри от лицето на една от пътничките в автобуса. От удара, за щастие, прозорецът се счупва и пада от външната страна на превозното средство. Това е и причината да няма пострадали при инцидента.

 

Шофьорът смята, че стрелците са били трима души – двама с по-едрокалибрена пушка, а третият с по-малка, защото една от съчмите е счупила задното стъкло, а друга е направила само дупка. Според шофьора стрелците са били в двора на близкото училище край бул. „България“, защото ако са били на тротоара или на спирката, е щял да ги види.

 

По случая тече разследване на МВР срещу неизвестен извършител с помощта на службата за контрол по транспорта, които снощи разпитали очевидците. Стрелба от автомобил е една от версиите, по които работи столичната полиция. Шефът на столичната полиция Младен Маринов коментира, че стрелците не предполагали какви щети и наранявания могат да нанесат с действията си на пътниците в автобуса, и че стрелба дори можела да доведе до катастрофа. Днес предстои оглед и в училището за установяване на извършителите, съобщи той.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции