<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36088" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Немското правителство бе разкритикувано заради сексистка реклама

25 Март 2019
0 3260

Реклама на Министерството на транспорта в Германия, която приканва колоездачите да носят каски, бе определена като сексистска, защото показва модел, който носи само каска и бельо.

 

Тя изобразява моделката Алисия Кьоле, която носи само виолетова каска и дантелен сутиен под лозунга "Изглежда зле, но може да спаси живота ми". 

 

Рекламата, която трябва да бъде разпространена по билбордовете във вторник, срещна остри критики от женското крило на младшите коалиционни партньори на ГСДП, които настояват да бъде спряна.

 

„Унизително, глупаво и сексистко е транспортният министър да опитва да постига целите си с голота“, твърди Мария Нойл, ръководител на крилото.

 

Министърката по въпросите на семейството  Франциска Гифай също отправи критики към министъра на транспорта Андреас Шуер. 

 

Тя публикува снимка с велосипеда си, на която е облечена с бизнес облекло и написа, че каската съвсем спокойно може да се носи и с дрехи.

 

Говорител на министъра на транспорта защити рекламата като каза, че една успешна кампания за безопасност по пътищата трябва да шокира хората и понякога може да бъде поляризираща.
 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции