<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72970" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изхвърлиха Д...

“Не е проблем за мен, не го правя за първи път”: Джокович се е разминал с дисквалификация през 2016 година (видео)

07 Септември 2020
0 1012

Сръбският тенисист Новак Джокович, който бе дисквалифициран от престижния турнир “US Open”, след като удари с топката в гърлото страничен съдия, твърди, че няма проблем и не е единственият, който реагира по такъв начин, когато играта му не върви: “Аз ли съм единственият играч, който показва раздразнение на корта? Това ли ми казвате? Това не е проблем за мен. Не го правя за първи път.”

Четири години преди това по време на мач от “Ролан Гарос” в Париж сърбинът едва не удари лайнсмен, след като хвърли ракетата си, припомня DailyMail. За щастие, съдията на линията показва рефлекс и се отдръпва в последния момент. Ако Новак бе уцелил, със сигурност щеше да последва дисквалификация.

Когато е запитан дали се притеснява, че един ден поведението му може да доведе до сериозно наказание, сърбинът започва да се смее: “Вие, хора, сте невероятни. Винаги акцентирате на подобни ситуации”.

Когато репортерът добавя, че той “продължава да прави такива неща”, Джокович отвръща ядосано: “Продължавам да правя такива неща? Тогава защо не ме отстраняват?”

&#8220;Не е проблем за мен, не го правя за първи път&#8221;: Джокович се е разминал с дисквалификация през 2016 година (видео)

След изцепката си на “US Opеn” световният номер 1 се извини на жената, която удари в гърлото с топката, но бе категоричен, че не го е направил умишлено.

&#8220;Не е проблем за мен, не го правя за първи път&#8221;: Джокович се е разминал с дисквалификация през 2016 година (видео)

“Тя не тряба да ходи в болницата за това. Ще изберете дисквалификация в тази ситуация? Моята кариера, Голям шлем, централен корт?”, коментира Джокович.

По-късно Новак, който не се яви на пресконференцията след двубоя с Пабло Кареньо-Буста, публикува изявление в Instagram:

“Цялата тази ситуация ме направи много тъжен и унил. Проверих как е страничната съдийка и слава Богу тя се чувстваше добре. Изключително много съжалявам, че ѝ причиних такъв стрес. Не беше умишлено. Толкова неуместно! А относно дисквалификацията, трябва да си направя преоценка, да поработя върху разочарованието си и да превърна всичко това в урок за израстването и еволюцията ми като играч и човешко същество.”

Изхвърлиха Джокович от US Open, след като уцели с топка страничен съдия (видео и снимки)

“Поднасям извиненията си на “US Open”, както и на всички, свързани с турнира за поведението си. Изключително съм благодарен на екипа и семейството ми, които са моя опора, както и на феновете, които винаги са до мен. Благодаря ви и много съжалявам!”, написа Джокович в профила си.

Инцидентът предизвика сериозни критики от страна на тенисистите. Бившият номер 1 Грег Руседцки смята, че Джокович е трябвало да излезе пред медиите, да поеме отговорност и да се извини за ситуацията.

Видео: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции