<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=54492" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Не пускат бременни жени да пътуват до САЩ, ако не докажат, че няма да раждат там

24 Януари 2020
0 1187

Държавният департамент на САЩ въвежда нови правила, които огранизачават пътуванията на бременни жени. Промените влизат в сила от днес и имат за цел да ограничат т.нар. “туризъм с цел раждане”. Бременните жени, които кандидатстват за туристическа виза в САЩ, ще трябва да докажат, че имат конкретна причина за пътуването и че няма да раждат на американска земя, пише BBC

 

 

Не пускат бременни жени да пътуват до САЩ, ако не докажат, че няма да раждат там

 

 

БОРИСОВ СЛЕД СРЕЩАТА С ТРЪМП: УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ ВИЗИТЕ ЗА САЩ ЩЕ ПАДНАТ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

Почти всички деца, родени в САЩ, получават автоматично гражданство. Този закон беше остро разкритикуван от американския президент Доналд Тръмп. Според администрацията на Тръмп промените са необходими с оглед националната защита и сигурност на САЩ. „Туризмът с цел раждане е престъпна дейност, зад която стоят включително международни престъпни схеми“, смятат властите в САЩ.

 

 

АВИОКОМПАНИЯ ПОИСКА ОТ ПЪТНИЧКА ДА СИ НАПРАВИ ТЕСТ ЗА БРЕМЕННОСТ ПРЕДИ ПОЛЕТ

 

 

Не пускат бременни жени да пътуват до САЩ, ако не докажат, че няма да раждат там

 

 

Тръмп се стреми да ограничи имиграцията в САЩ. Той разкритикува и издаването на виза въз основа на това, че имаш роднини в Америка, тъй като това водело до т.нар. “верижна миграция за събиране на членовете на едно семейство”. 

 

 

Президентът също така затяга правилата за желаещите да влязат в САЩ за медицинско лечение. Сега кандидатите за виза трябва да докажат, че имат „средства и намерение да платят медицинските си разходи. Те трябва да убедят консулския служител, че имат уговорка с конкретен лекар, който  да им осигури лечение.

 

 

Източник: BBC

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции