<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32976" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Никола Груевски е избягал в Унгария с български паспорт?

15 Ноември 2018
0 589

Бившият македонски премиер Никола Груевски вероятно е използвал български паспорт, за да избяга от страната, твърди унгарското издание "Непшава" по повод бягството на Груевски в Будапеща и подаването на молба за политическо убежище, цитирано от "Сега". "Направете проверка при българските власти" – това е краткият отговор пред журналист от "Непшава" на представител на унгарското правителство, който отговаря за правните въпроси, свързани с молбата на Груевски за получаването на политическо убежище в Будапеща.

 

 

 

Журналистът попитал висшият държавен служител следното: "Как бившият македонски министърпредседател е пристигнал до центъра на Будапеща без документи, след като те са му отнети?". От лятото на 2017 г. Груевски е без паспорт и има забрана за напускане на Република Македония. Повечето унгарски медии определят случая като "тежък скандал" заради отношението на властите към Груевски. Публикацията в "Непшава" е озаглавена "ВИП отношение от страна на правителството към Груевски"

 

 

Изданието нарича бившият македонски лидер "македонският Орбан". Бившият македонски премиер е близък с унгарския министър-председател Виктор Орбан и според медийни съобщения в Унгария се е настанил във вила на Орбан. В публикацията се припомнят корупционните практики от времето на Груевски и антизападните му политики. Груевски е осъден на две години затвор по делото „Танк“ за закупуването на служебния му „Мерцедес“ за 650 000 евро и трябваше да влезе в затвора в понеделник, когато се оказа, че е изчезнал.

 

 

Във вторник той съобщи във Фейсбук, че е в Унгария и е поискал убежище там, защото получил множество заплахи за живота си напоследък.

 

 

Във връзка с публикации на медии, че Никола Груевски е избягал в Унгария с български паспорт, Министерството на правосъдието информира: Никола Груевски не е български гражданин и не е подавал документи за българско гражданство. Това обяви в официално съобщение МП. По данни на МВР Груевски няма издаден български паспорт, добавят от правосъдното министерство.

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции