<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67376" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Глобяват с 300 ...

Новак Джокович се оказа с положителен тест за коронавирус, както и съпругата му

23 Юни 2020
0 1291

Тенисист номер 1 в света Новак Джокович е с положителен тест за коронавирус, пише The Independent. Заразена е и съпругата му Йелена, а двете им деца са показали отрицателни проби. 

Джокович и семейството му се изследваха, след като стана ясно, че и други тенисисти, участвали в организирания от него благотворителен турнир „Адриа тур”, дадоха положителни проби. Заразени се оказаха Григор Димитров, сърбинът Виктор Троицки и хърватинът Борна Чорич. Всички те участваха в турнира, като имаха мачове в Белград и в Задар, Хърватия.

Сръбски медии обвиниха Григор Димитров, че се е чувствал видимо зле, но е отказал да се тества (снимки)

В изявление на официалния си сайт световният номер 1 заяви, че той и семейството му са се тествали за коронавируса още с пристигането си обратно в Белград.

Новак Джокович се оказа с положителен тест за коронавирус, както и съпругата му

„Всичко, което направихме през последния месец, беше сторено с чисто сърце и най-добри намерения. Турнирът ни имаше за цел да обедини хората и да предаде послание за солидарност и състрадание, както и да даде поле за изява на тенисистите от Югоизточна Европа в момент, в който редица състезания бяха отменени заради пандемията. Всичко беше организирано с благотворителна цел, в помощ на нуждаещите се. Фактът, че толкова много хора откликнаха, стопли сърцето ми”, заяви 17-кратният носител на купи от големия шлем.

Новак Джокович се оказа с положителен тест за коронавирус, както и съпругата му
Новак Джокович и съпругата му Йелена. Снимка: Getty Images

Джокович няма никакви симптоми на заразата и се чувства добре. Той ще бъде изолиран за 14 дни, се казва още в изявлението.

„Надявам се, че вирусът няма да има сериозни последствия върху здравето на нито един от заболелите. В следващите 14 дни ще остана изолиран и ще повторя теста за коронавирус след пет дни”, каза още още световният номер 1.

Масово тестване в Хасково след новината, че Гришо е с коронавирус

Както вчера ви разказахме, след срещата на Григор Димитров с фенове в родния Хасково, много родители в града изпаднаха в паника за здравето на децата си, които си направиха снимки с българската тенис-звезда.

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции