<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27373" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Момче спасяв...

Новата велоалея в София породи вълна от противоречиви мнения (видео)

24 Октомври 2017
0 9353

Новата велоалея по ул. "Раковски" в София предизвика разнопосочни коментари. Днес работници монтираха последните ограждения в отсечката между ул. "Гурко" и градинката при "Кристал". 

 

 

Докато част от столичани са доволни от новата придобивка, има и такива които са против велоалеята. Причините са, че ул. "Раковски" е тясна и алеята допълнително ще стесни платната за движение и задръстванията ще се увеличат.

 

Негативните коментари във фейсбук групата "Забелязано в София" изобилстват: "Е трябвало е да се усвоят едни пари и да се покажем пред чужденците. Много глупаво в и без това тесните улици на София. За сметка на това за трафика става още по-гадно.", "Голямо лайно са изсрали на пътя.. да се радват сиклистите, а хората с колите да си киснат в трафика…", "Уволнение за "умника" измислил тази велоалея. Няма нужда от такава алея".

 

""

 

Сред позитивните мнения за алеята във фейсбук са: "Щом от автомобили не се диша в София, значи не е толкова гол тумбакът! Приветствам изчистването на София от мръсните автомобили!", "Ако гледаме буквално, по-важни са велосипедистите, щото НЕ замърсяват, не изхвърлят, както се случва от автомобилите фасове, кърпички, чашки, бутилки и пр.боклуци, така че са за предпочитане.", "А не ли време да спрем от движение половината коли в София, че не може да се диша вече?".

 

""

 

От пресцентъра на Столична община обясниха, че зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев е в чужбина и затова не могат да отговорят на поставените от нас въпроси.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции