<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34173" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шефът на Наци...

Нова схема с павета, този път в Габрово

04 Януари 2019
0 1533

Схемите с павета продължават. За това сигнализираха от Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт. Оказва се, че в сайта на АПИ (Агенция "Пътна инфраструктура“) са пуснати в продажба 785 тона находящ се в РПС Габрово, кв. Етъра. Цялата сума за паветата е 18840 лв., което е по-малко от 25 лв. за тон.

 

"Междувременно наши читатели ни изпратиха тази обява от сайта на АПИ. От нея става ясно, че 785 тона паваж са били пуснати за сумата от 18840 лв. или по малко над 25 лв. за тон. В един тон са приблизително 330 павета от т.нар. среден паваж – с познатият вече от сигнала до прокуратурата размер 8-10 (от обявата не се разбира от кой вид са, но предполагаме, че са такива). Това означава по 7 стотинки за 1 паве. Това се казва далавера, при положение, че вероятно разходите за добиване на 1 паве са по-големи (взрив, оформяне, заплати на работници и т.н.).

Не е ясно дали паветата са продадени на първия търг и дали ще има втори, насрочен за 7-ми януари.

Това идва да ни покаже, че далаверите с тази изключително ценна и дълговечна настилка, не се случват само в София", пишат в страницата си.

 

 

 

Както е известно 8000 тона павета изчезнаха в София. Сигнал за това подаде в прокуратурата общинският съветник Иво Божков. Според него паветата са изчезнали за десет години.

 

Сметките на Иво Божков и гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт показват, че след ремонта на столични улици липсват 8000 тона гранитни павета.

 

Според общинския съветник Иво Божков с паветата се търгува, като дори и в момента в ОLХ може да се види обява за гранитни кубчета, които подозрително много приличат на софийските павета. Цената в обявата е 0.40 лв. за брой, а продавачът твърди, че разполага с 1700 бройки. В сигнала до прокуратурата се говори за липсващи 8792 тона павета, или 2 930 521 броя, които при тази цена биха стрували над 1 млн. лв.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции