<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35774" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Новите батерии на HP загряват и се палят

13 Март 2019
0 777

Част от новите лаптопи на HP загряват прекомерно и дори се подпалват. Това е записано в доклад на американската Комисия за защита на потребителите. Проблемът е отчетен още в началото на миналата година и е отбелязан в предишен доклад. Сегашният обаче не бе широко оповестен, тъй като американското правителство спря работа заради спора покрай парите, които президентът Доналд Тръмп искаше да му бъдат отпуснати за строителството на стената по границата с Мексико.

 

Комисията е направила нов преглед на продуктите на HP на 12 март. Той включва 28 500 батерии за лаптоп. Според комисията фирмата е производител е получила осем съобщения за прегряващи разтопени батерии, включително и за един случай, при който леко е пострадал човек.

 

В проучването са обхванати устройства, които HP продава още от 2015 г. Те са с литиево-йонна батерия, която е част от следните модели: HP ProBooks (64x G2 и G3, 65x G2 и G3, 4xx G4 series), HPx360 (310 G2), HP Pavilion x360 11inch Notebook PC, HP 11 Notebook PC, HP ZBook (17 G3 и Studio G3). Въпросните батерии се продават също и като аксесоари или като заместващи за HP ZBook Studio, G4, HP ProBook 4xx G5, HP ENVY 15, HP Mobile Thin Clients. 

 

Проблемите с батериите на HP са отдавна и ежегодно попадат в докладите на комисията. Не е ясно какво точно причинява прегряването. Фирмата обаче има сайт, който помага на потребителите да разберат дали имат проблеми с батерията и дава инструкции как да се поиска нова.

 

Източник: The Verge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции