<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42814" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 83-годишната б...

Новите календари на Кремъл показват една по-мека и различна страна на Путин (видео и снимки)

28 Ноември 2019
0 252

В Русия издаването на календари със снимки на руския президент Владимир Путин вече се превърнало в годишен ритуал.

 

През изминалите години календарът беше повод да се покаже лицето на Кремъл като мачо фигура. В календарите често можете да видите руският президент да показва гърдите си, да показва уменията си на стрелбището или да се занимава със спортни дейности на открито.

 

""

 

Тази година снимките обаче имат подчертано различен тон. Те се фокусират до голяма степен върху образите на Путин като международен държавник, без полу-голи снимки, вместо това президентът е показан да носи костюми и вратовръзки.

 

""

 

Издаването на календара за 2020 г. е след година на дипломатически триумфи за Путин, като съвсем наскоро той сключи споразумение с турския президент Реджеп Тайип Ердоган за оформяне на края в сирийската гражданска война. Той също така бе домакин на противоречивият президент на Венецуела – Николас Мадуро, чийто режим е обвиняван в нарушения на правата на човека.

 

Разбира се, Путин отбеляза и голяма годишнина – 20 години на челното място на властта в Руската федерация.

 

Не всички снимки обаче го показват в костюми, тъй като един от календарите на Путин е посветен изцяло на любовта му към животните.

 

""

 

И все пак, след две десетилетия, стилът на управление на Путин остава стабилен и календарите за 2020 г. излъчват някакво подсъзнателно послание, особено като се има предвид хаосът, който се развихри във Вашингтон на фона на скандала с импийчмънта.

 

""

 

Това все още е един силен президент, сякаш твърдят календарите, който вече не е изолиран, въпреки продължаващите международни санкции срещу Русия и показвайки, че по-меката му страна е останала непокътната.

 

""

 

Източник: CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции