<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37891" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Новите сгради или нямат отводнителни шахти, или липсва достъп до тях

03 Юни 2019
0 667

Новите сгради в Пловдив са трудни са отводняване, защото или нямат шахти, или липсва достъп до тях. Това заяви пред Дарик Георги Влайков от Доброволното формирование "Пловдив 112".

 

Той и колегите му помагаха на пожарникарите в отводняването на жилищни и обществени сгради.

 

"Спокойно мога да кажа – стари кооперации, няма такъв дерт. Обаче новии кооперации – до един метър вода. На старите сгради, в избата, на най-ниското място, има издълбана шахта. Като стане наводнение, аз мога да отида, понеже смукателят на помпата ми е висок 20 сантиметра, т.е. засмуче ли въздух помпата спира, затова не мога да работя с ниво 20 сантиметра вода. Обаче като има такава шахта, аз отивам, понеже тя е най-ниското, пъхам вътре смукателя и свалям цялата вода навсякъде. На много от новите сгради няма такава шахта", обясни Влайков.

 

Вадили са и много закъсали коли в наводнените булеварди. Според него културата на българина в такива ситуации е меко казано ниска.

 

"Вижда, че е река на шосето и излиза с колата и влиза в гьола", каза Влайков.

 

Той посочи и друг проблем – при ремонт на улици се подменя основно настилката, но не и отводнителната система. "Аз не знам доколко някой булевард преживява цялостна реконструкция с отводнителната система и колекторите отстрани, защото това според мен е част от водопреносната мрежа, която е проектирана и правена сигурно преди 50 години", обясни Влайков.

 

Източник: Дарик радио

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции