<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39876" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Нови лекарства срещу ебола обещават "90% оцеляване"

13 Август 2019
0 393

Добра новина от света на медицината – ебола скоро може да бъде предотвратима и лечима болест, пише Dir.bg. Надежда за това дават нови лекарства, които показват значително по-високи проценти на оцеляване.

 

Световните медии предадоха, че четири лекарства са били изпитани върху пациенти в Демократична република Конго. Там има голямо огнище на вируса.

 

След проведените тестове, учените смятат, че повече от 90% от заразените хора може да оцелеят, ако бъдат лекувани от рано с най-ефективните две лекарства. Здравните власти в ДР Конго вече позволиха новите медикаменти да се използват за лечението на всички заразени пациенти.

 

Медикаментите, наречени REGN-EB3 и mAb114, действат като атакуват вируса ебола с антитела, неутрализирайки влиянието му върху човешките клетки. Те са разработени с помощта на антитела, събрани от оцелели от ебола.

 

Другите две лекарства, ZMapp и Remdesivir, са отпаднали от изпитванията, тъй като са по-малко ефективни.

 

Изследванията са спонсорирани от Американския национален институт по алергия и инфекциозни болести (NIAID). Служителите ѝ също споделиха своето вълнение в напредъка в лечението на болестта.

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции