<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39584" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Норвежкият съд върна окончателно децата на българката Цветелина Оланд

01 Август 2019
0 11241

Българката Цветелина Уланд, чиито деца бяха отнети от норвежката социална служба "Барневернет" през 2018 г. е успяла окончателно да се пребори и да прибере дъщеря си и синът си обратно у дома, пише "Mediapool". 

 

 

БЪЛГАРИ С ПОТРЕСАВАЩ РАЗКАЗ- КАК ЛЕСНО ТИ ОТНЕМАТ ДЕЦАТА В НОРВЕГИЯ?

 

"На всички, които бяха съпричастни, искам да съобщя щастливата новина, че решението на Областния съд на гр. Арендал в Норвегия от 9 май 2018 г. беше игнорирано от Апелативния съд през месец май тази година въз основа на отчетени грешки от длъжностни лица и една институция, които решават човешки съдби", споделиЦветелина Уланд.

 

АГЕНЦИЯ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО: ВЕРОЯТНО ДЕЦАТА В НОРВЕГИЯ СА ОТНЕТИ В ТЕХЕН ИНТЕРЕС

 

 

Тя се обърна за помощ към българските власти и медии, след като децата ѝ бяха отнети, разделени едно от друго и пратени при различни семейства в различни градове.

 

Според "Барневернет" било целесъобразно сестрата и братът да бъдат разделени, за да не си влияят. Това представлява нарушение на правата им и майката поведе съдебна битка срещу социалната служба.

 

 

""

 

 

Освен това ѝ беше забранено да им се обажда по телефона или да контактува с тях по интернет. Първото свиждане с децата ѝ, което ѝ беше разрешено през май тази година, беше за януари 2020 г. Децата нямаха право на контакт и със семейството на българката.

 

 

БЪЛГАРСКИ БАЩА СЕ ПРЕБОРИ ЗА ДЕЦАТА СИ В НОРВЕГИЯ НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ

 

 

При опит на нейния баща – известният цирков артист Георги Попов-Гебош, да види внука си през оградата на училището му, той беше арестуван през декември 2018 г. и престоя няколко часа в ареста, въпреки липсата на вина и влошеното си здраве.

 

 

""

 

За съжаление, Гебош почина през май 2019 г., преди да успее да види внуците и дъщеря си отново заедно.
 

 

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции