<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46957" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Обвиниха талисмана на хокеен отбор, че е ударил 13-годишно дете

23 Януари 2020
0 127

Грити – пухкавият талисман на американския хокеен отбор "Philadelphia Flyers" винаги е играл по собствените си правила. Двуметровото и голямооко създание с "побойнически" склонности стана известно с нестандартната си програма си по време на полувремената на мачовете и с борбата си с противниковите отбори, която води в Twitter.

 

Сега обаче едно семейство твърди, че Грити е стигнал твърде далеч.

 

Талисманът е под разследване от полицията във Филаделфия, след като семейството го обвини, че е ударил 13-годишния им син в гърба по време на фен-събитие през ноември, съобщиха от полицията в сряда.

 

„Разследването е активно и продължава“, каза говорител на полицията.

 

 

""

 

 

Костюмираният герой, яркооранжев, с голяма брада и хокейна каска, позирал за снимки с притежателите на сезонни билети на събитие на стадиона на отбора в центъра на Wells Fargo. Семейството на 13-годишния Брандън Гринуел твърди, че синът им е погалил талисмана по главата, след като си направили снимка, а Грити отговорил като се изправил и го ударил силно в гърба.

 

Бащата на Брандън – Крис Гринуел твърди, че кинезитерапевт открил седмица по-късно, че Брандън има синини по гърба. Гринуел се свързал с Comcast Spectacor, компанията, която е собственик на отбора, за да разреши проблема, но предал случая на полицията на 21 декември, защото не бил доволен от резултатите.

 

Все още обаче не е ясно, кой е бил в костюма на Грити по време на инцидента.

 

Гринуел заяви, че не планира да завежда дело и не е наел адвокат, но не смята да подновява сезонните си билети, което иначе прави от 1997 г. насам.

 

„Единственото, което исках беше да се извинят на сина ми“, заяви Гринуел пред Delaware News.

 

 

""

 

 

"Исках да платят медицинските разходи, които са на стойност няколкостотин долара и да направят нещо специално, за да компенсират грешката си", добави той.

 

Говорител на отбора обаче заяви, че твърденията на Гринуел са взети сериозно и е проведено задълбочено разследване, при което не са намерени никакви доказателства подкрепящи неговите твърдения.

 

 

""

 

 

В продължение на десетилетия Philadelphia Flyers бяха едни от малкото NHL отбори, които нямаха талисман. Грити бе представен в началото на сезон 2018, като феновете много го харесаха и той веднага се превърна в сензация в интернет и по телевизията, а костюмът му бе широко търсен за миналогодишния Хелоуин .

 

 

Източник: New York Times

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции