<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37560" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Обрат: "Бул инс" ще плати по 50 000 лв. за жертвите от катастрофата край Своге?

22 Май 2019
0 1280

След общественото възмущение от новината, че наследници на загиналите в катастрофата край Своге са получили обезщетение от 10 лв., застрахователната компания "Бул инс" рязко обърнаха курса. От там съобщиха, че ще ревизират решението си да не плащат обезщетения на близките на 20-те жертви от трагичния инцидент, предаде Медиапул.

 

 

Вчера стана ясно, че до момента са преведени по 10 лв. обезщетение на трима от наследниците. За този абсурд те сигнализираха в отворено писмо до премиера Бойко Борисов, омбудсмана Мая Манолова и шефа на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов.

 

ОБЕЗЩЕТЕНИЕТО ЗА ТРАГЕДИЯТА КРАЙ СВОГЕ Е ПО 10 ЛВ. НА ЗАГИНАЛ ЧОВЕК

 

"Уважаеми господин Борисов, знаете ли, че животът на един човек струва 10 лева? Да, 10 лева! На толкова застрахователна компания "Бул Инс" АД оцени живота на нашите майки, бащи и деца! Поведението на този български застраховател ни кара да се чувстваме унизени и огорчени, без вяра в справедливостта и закона. Ако "Бул Инс" АД нямат финансовия ресурс да платят за смъртта на 20 души, то тогава ние си задаваме въпроса дали няма да се повтори случая със ЗК "Олимпик", но този път със стотици хиляди засегнати българи", се казва в писмото.

 

По-малко от 24 часа след като новината гръмна в медиите, компанията е готова да преосмисли ситуацията и да изплати минималната сума по застраховка "Злополука" – 50 000 лв.

 

Очаква се до часове решението да бъде съобщено официално.

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции