<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46784" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Обучени кучета откриха седем живи коали в силно засегната от пожарите зона (снимки)

21 Януари 2020
0 151

Две смели и добре обучени кучета от породата английски спрингер шпаньол са успели да открият цели седем коали, оцелели след огнената стихия, застигнала Австралия, пише LADbible.

 

 

МОТОРИСТ ПОМОГНА НА КОАЛА, ИЗПАДНАЛА В БЕДА НА ШОСЕТО (ВИДЕО)

 

 

Таз и Миси са използвали прецизните си умения като тренирани кучета край Куинсленд. През първия ден от търсенето в гора, където вече растителност почти изцяло липсвала, заедно с ръководителите си, те видели майка коала, оцеляла заедно с нейното бебе.

 

 

Екологът Оливия Вууснам разказа: "Изглежда малката коала вече се справяше добре и сама. Двете все пак се намираха на едно и също дърво и се движеха заедно наоколо, изглеждаха добре. След като ги прегледахме, с радост установихме, че няма за какво да се тревожим и бяхме спокойни, че са вече в безопасност."

 

 

""

 

 

На следващия ден, екипът продължил пътя си през гората и след около 10 километра нагоре, се натъкнал на още пет от малките двуутробни бозайници.

 

 

Част от откритите коали са били в състояние на дехидратация и немощ. Истинско чудо е, че те дори са били намерени живи, като се има предвид, че почти изцяло се хранят с листа на евкалиптови дървета.

 

 

ОПУСТОШИТЕЛНИ ПЛАМЪЦИ ПРЕОДОЛЯХА 200-МЕТРОВА СКАЛА В АВСТРАЛИЯ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

""

 

 

Оливия Вууснам обяснява: "Няма листа, което означава, че липсва храна и влага, така че е напълно разбираемо, че животните са жадни."

 

 

ПРЕЖАДНЯЛА КОАЛА ПИЕ ВОДА ОТ БУТИЛКАТА НА КОЛОЕЗДАЧКА В РЕКОРДНАТА ЖЕГА В АВСТРАЛИЯ (ВИДЕО)

 

 

"Това, че са намерени седем коали в рамките само на два дни, на фона на изключително лошата и неприятна обстановка, е едно окуражаващо начало", споделя Д-р Стюарт Бланш, част от екипа на WWF Австралия, както и старши мениджър.

 

 

И допълва: "Чудесно е, че част от коалите, населяващи гората, са успели да оцелеят след големите пожарите. Това означава, че ще могат да се върнат след време отново там, когато тя започне да се развива."

 

 

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции