<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23356" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Общинарят, който твърди, че има думи "гониДба" и "предЗкажа", с 3-ка на матурата

10 Септември 2016
0 13180

Айри Мурад – политик, общински съветник от РБ в Пловдив, бивш ходжа. А от скоро – вече има и средно образование.

 

ВИЖТЕ ПЪРВОТО ВИДЕО С ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТНИК,

КОЕТО РАЗКРИ, ЧЕ ИМА ДОЗА НЕГРАМОТНОСТ В ЦЯЛАТА РАБОТА

 

38-годишният политик се прочу с резултатите си от матурите – по български език 2,63, а по философия – 3,13. По закон общински съветник може да е всеки, навършил 18 години и имащ чисто съдебно минало. А образователен ценз не се изисква.

 

Айри Мурад обаче явно е решил, че все пак иска да завърши училище и така му се наложи да се яви на поправката на матурата по български език и литература. Явно лятото е залягал над учебниците, защото поправителната сесия му донесла положителна оценка. Среден 3,29. Именно с тази оценка Мурад най-накрая ще получи дипломата си за средно образование.

 

"Миналия път се явих неподготвен, разчитах на обща култура. Сега обаче учих много. Ходих на частни уроци по български всяка седмица", доволен е Мурад, цитиран от "24 часа".

 

 

По думите му той щял да се представи още по-добре, ако за втория модул имал повече време.

 

Някога той се отказал от училище, защото заминал да работи в Германия още като тийнейджър. Върнал се и станал имам. А преди година решил и да става политик. Така станало важно и да завърши поне средно образование.

 

През май дошла първата матура по български език. Тогава пловдивският общински съветник бе скъсан, изкара 2,63, но пък взе зрелостния си изпит по философия с 3,13.

 

"Образованието е на първо място в политиката. Без образование политикът просто е слаб", каза тогава той и допълни, че в бъдеще иска да учи висше образование, което ще му даде и самочувствие.

 

"Без учене и работа сме каналджии и метачи", коментира той.

 

"Моето ниво е общински съветник, най-много депутат, ако големите в София преценят", оценява се Мурад, който е член на образователната комисия в местния парламент в Пловдив.

 

Източник: Dnes.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции