<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38498" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Джени Суши не...

Овладян е пожарът в ТЕЦ “Марица Изток 2” (видеа и снимки)

24 Юни 2019
0 2136

Големият пожар, пламнал в ТЕЦ “Марица Изток 2” е овладян. На мястото на инцидента обаче остават екипите на 12 пожарни, тъй като все още има множество тлеещи огнища, които продължават да се обливат с вода, съобщава Mediapool.

 

 

Овладян е пожарът в ТЕЦ &#8220;Марица Изток 2&#8221; (видеа и снимки)

 

 

Няма пострадали и ранени хора, заявиха от централата. Паднал е обаче частично коминът на сероочистката на седми блок, откъдето реално е тръгнал огънят.

 

 

От Министерството на енергетиката съобщиха, че пожарът е причинен от възпламеняване на гума на един от абсорберите на сероочистваща инсталация на един от блоковете, който е в планов ремонт. Взети са всички необходими мерки за обезопасяване на района. Няма опасност за населението, посочват от министерството.

 

 

 

 

 

ГОЛЯМ ПОЖАР ИЗБУХНА В ТЕЦ “МАРИЦА ИЗТОК 2”, СРУТИЛ СЕ Е КОМИН В 7-МИ БЛОК (СНИМКИ)

 

Пожарът не е повлиял на текущата работа на електроцентрала. 

 

 

Овладян е пожарът в ТЕЦ &#8220;Марица Изток 2&#8221; (видеа и снимки)

 

 

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще провери на място обстановката след възникнало възпламеняване на гума на един от абсорберите на сероочистваща инсталация, който е в планов ремонт.  Около 14 часа министър Петкова ще говори пред медиите на място. Към мястото пътува и главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН, който по-късно ще направи изявление, уточниха от МВР .

 

 

Източник: Mediapool

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции