<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37772" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 16 обвинени за...

Оправдаха бившия шеф на онкото в Пловдив за злоупотребите при закупуването на скенер (видео)

29 Май 2019
0 4397

Окръжен съд – Пловдив оправда бившия шеф на онкологичния център в града д-р Красимир Вальов, обвинен след разследване на "Господари на ефира" за злоупотреби при закупуването на скенер на двойно по-скъпа цена.

 

 

СЪМНИТЕЛНА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА СКЕНЕР В КОЦ – ПЛОВД

 

 

В поредица от репортажи ви показахме как КОЦ-Пловдив закупува чрез съмнителна обществена поръчка 32-срезов компютърен томограф за 950 000 лева, въпреки, че реалната цена на скенера е няколко пъти по-ниска.

 

 

АГЕНЦИЯТА ПО ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ ЩЕ СИГНАЛИЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗАРАДИ ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА ЗА СКЪП СКЕНЕР В КОЦ-ПЛОВДИВ

 

 

Оказа се още, че в обществената поръчка са заложени определени изисквания, така че тя да бъде спечелена от определен доставчик. В конкурса постъпва само една оферта и тя е от "Меркурий Комерсиал" ООД. Офертата е почти толкова, колкото прогнозната цена, обявена от КОЦ-Пловдив и одобрена от общината. 

 

 

ПРОКУРАТУРАТА СЕ ЗАДЕЙСТВА ЗА НЕИЗГОДНИЯ СКЕНЕР В КОЦ – ПЛОВДИВ

 

 

Според прокуратурата щетите, които е претърпял онкологичния център, са на стойност 405 000 лева без ДДС. Това е разликата между пазарната цена на томографа и стойността на договора.

 

 

ЗАПЛАХИ И КЛЕТВИ КЪМ НАШ РЕПОРТЕР ПО ТЕМАТА С ПРЕКАЛЕНО СКЪПИЯ СКЕНЕР В КОЦ-ПЛОВДИВ

 

 

Преди време в серия от репортажи ви показахме и други сериозни нередности в Комплексния онкологичен център в град Пловдив, където се оказа, че са правени редица радикални операции без нужда.

 

 

След разкритията на  “Господари на ефира” шефът на Онкодиспансера д-р Красимир Вальов подаде оставка, а кметът на Пловдив Иван Тотев се разплака драматично и театрално в опит да защити управителя, под чието ръководство за осакатявани жени. 

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции